ΚΟΣΜΟΣ

Μπρους Γουίλις: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υγεία του - Του διάβαζαν τις ατάκες

Μπρους Γουίλις: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υγεία του -  Του διάβαζαν τις ατάκες
Ο Μπρους Γουίλις.

Ο Μπρους Γουίλις είχε άνθρωπο να του λέει τις ατάκες μέσω ακουστικού

Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του 67χρονου Αμερικανού ηθοποιού Μπρους Γουίλις, ο οποίος διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς κινηματογραφικής σειράς «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) είχε διαγνωστεί πέρυσι με αφασία, μια κατάσταση που επηρεάζει την ικανότητα επικοινωνίας, λόγω εγκεφαλικής βλάβης. Έκτοτε η κατάσταση του επιδεινώθηκε, «πλέον έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια», αναφέρει η οικογένεια του Μπρους Γουίλις σε ανακοίνωσή της. «Δυστυχώς, οι δυσκολίες επικοινωνίας είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους», εξηγεί.

Η μετωποκροταφική άνοια είναι μια νευροεκφυλιστική νόσος και οι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν κενά μνήμης, αλλαγές στη συμπεριφορά ή δυσκολία στην ομιλία και την κίνηση.

«Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για αυτήν την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να αλλάξει τα επόμενα χρόνια», συμπληρώνουν οι συγγενείς, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να συμβάλουν από την πλευρά τους στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και στην εντατικοποίηση της επιστημονικής έρευνας.

Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, η μετωποκροταφική άνοια εμφανίζεται συχνότερα σε ασθενείς ηλικίας 40-65 ετών και αποτελεί το 1/5 των καταγεγραμμένων μορφών άνοιας.

Στα γυρίσματα των ταινιών, οι σκηνοθέτες που συνεργάστηκαν με τον Γουίλις είδαν σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σύμφωνα με τουλάχιστον δύο άτομα, πυροβόλησε λάθος με ένα όπλο που ήταν άσφαιρο στα γυρίσματα της ταινίας Hard Kill.

Στα γυρίσματα της ταινίας «Open Source», ο ηθοποιός Adam Huel Potter κέρδιζε έως και 4.150 δολάρια την εβδομάδα για να του διαβάζει τις ατάκες μέσω ακουστικού.