GOSSIP

Καίτη Γαρμπή: Γιατί δεν ξαναπήγε στη Eurovision

Καίτη Γαρμπή

Η Καίτη Γαρμπή αναφέρθηκε στις αναμνήσεις της από τη Eurovision το 1993, αποκάλυψε τον λόγο που δεν δέχθηκε να ξαναπάει στον διαγωνισμό

Η Καίτη Γαρμπή μίλησε από τα παρασκήνια του χθεσινοβραδινού J2US για τη Eurovision. Η Καίτη Γαρμπή, μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» αναφέρθηκε στις αναμνήσεις της από τη Eurovision το 1993, αποκάλυψε τον λόγο που δεν δέχθηκε να ξαναπάει στον διαγωνισμό και έδωσε την απάντησή της στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων που προέκυψε για το τραγούδι της «Εσένα Μόνο».

«Κι εγώ συγκινούμαι κάθε φορά που ακούω το "Ελλάδα, χώρα του φωτός". Έμαθα πρόσφατα ότι εκείνη τη βραδιά ήταν μία γυναίκα σκηνοθέτης, η οποία νομίζω ότι δεν ζει κιόλας, και πραγματικά συγκινήθηκα πάρα πολύ. Αφού το βλέπω κι εγώ το πλάνο για να δω τι έβλεπε εκείνη και είχε κολλήσει τόσο. Ήμουν πολύ καλή», ανέφερε χαρακτηριστικά η Καίτη Γαρμπή.

Μάλιστα, η τραγουδίστρια παραδέχθηκε: «Θαύμασα το θάρρος μου να κάνω κάτι τέτοιο. Τότε δεν το καταλάβαινα. Όταν μου προτάθηκε από την ΕΡΤ να πάω, δεν είχα καταλάβει το μέγεθος αυτού του πράγματος που θα αντιμετώπιζα. Χαίρομαι πάρα πολύ που το βλέπω τώρα και λέω ότι έκανα πολύ καλά που πήγα».

«Μου ξαναέγινε πρόταση επί σειρά ετών αλλά νομίζω ότι αυτά γίνονται μια φορά και θα πρέπει να έχεις και την τραγουδάρα για να πας. Όχι μόνο δεν βρέθηκε το τραγούδι αλλά θεώρησα ότι δεύτερη φορά θα ήταν υπερβολή», ξεκαθαρίζει η Καίτη Γαρμπή για το ενδεχόμενο μιας δεύτερης συμμετοχής της στη Eurovision.

Η Καίτη Γαρμπή ρωτήθηκε και για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που προέκυψε αυτές τις ημέρες γύρω από το τραγούδι της «Εσένα Μόνο». Συγκεκριμένα, με απόφαση του Άρειου Πάγου, η σύνθεση του εν λόγω κομματιού ανήκει στον Αζέρο μουσικό Έλνταρ Μανσούροφ και όχι στον Δημήτρη Κοντόπουλο, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα ο τελευταίος, καθώς πρόκειται για αντιγραφή του τραγουδιού «Μπαγιατιλάρ» ή «Μπαγιατί».

«Αν το κομμάτι ανήκει στον δημιουργό, εννοείται ότι αυτό είναι πάνω απ’ όλα. Το δίκαιο είναι δίκαιο και η δικαιοσύνη πρέπει να λάμψει. Εγώ όμως δεν έχω καμία σχέση με αυτό. Εμένα μου δόθηκε το τραγούδι, δεν είχα ιδέα από πού είναι και έκλαψα πολύ όταν το είπα. Απλά δεν μου αρέσει που χρησιμοποιείται η φωτογραφία μου για να τραβήξει το θέμα και να πουλήσει», απαντά η Καίτη Γαρμπή.