GOSSIP

ΗΠΑ: Απρόσμενη επιτυχία για άγνωστο τραγουδιστή κάντρι: Απορρίπτει όμως το πολιτικό καπέλωμα

antony
O μέχρι πρότινος άγνωστος τραγουδιστής της κάντρι Όλιβερ Άντονι
Photo: Youtube

Το νέο τραγούδι που κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου στο YouTube έχει περισσότερες από 41 εκατομμύρια προβολές

Ένας μέχρι πρότινος άγνωστος τραγουδιστής της κάντρι, ο 30χρονος Όλιβερ Άντονι, εκτοξεύτηκε στην κορυφή των τσαρτ στις ΗΠΑ, αφού οι στίχοι του «Rich Men North of Richmond» χτύπησαν ευαίσθητες χορδές αγροτών και εργατών στην αμερικανική ύπαιθρο.

Το τραγούδι που κυκλοφόρησε στις 11 Αυγούστου στο YouTube έχει περισσότερες από 41 εκατομμύρια προβολές και έχει γίνει ύμνος των κατοίκων υποβαθμισμένων περιοχών των μεσοατλαντικών, μεσοδυτικών και νότιων πολιτειών – οι οποίοι αισθάνονται αδικημένοι έναντι των πλούσιων αστών της ανατολικής και δυτικής ακτής.

Η πρωτοφανής επιτυχία ήταν τέτοια που το τραγούδι «Rich Men North of Richmond» άνοιξε την Τετάρτη στο Fox News το ντιμπέιτ μεταξύ οκτώ υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές – από το οποίο απουσίαζε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις έκανε λόγο για τραγούδι αποδοκιμασίας της οικονομικής πολιτικής του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ωστόσο, ο πορφυρογένης Όλιβερ Άντονι δεν είδε με καλό μάτι το πολιτικό καπέλωμα. «Είναι εξοργιστικό να βλέπεις ανθρώπους σε συντηρητικά μέσα να προσπαθούν να ταυτιστούν μαζί μου», διαμαρτυρήθηκε σε ένα 10λεπτο βίντεο που ανήρτησε στο YouTube. «Είναι εξοργιστικό να βλέπεις ορισμένους μουσικούς και πολιτικούς να συμπεριφέρονται σαν να ήμασταν φίλοι, σαν να δίναμε τις ίδιες μάχες», συνέχισε.

Το τραγούδι «Rich Men North of Richmond» («Πλούσιοι βόρεια του Ρίτσμοντ» – της πρωτεύουσας της πολιτείας Βιρτζίνια) μιλά για την ελίτ, τον πληθωρισμό, τους φόρους, τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας, τους μισθούς φτώχειας και τα κοινωνικά επιδόματα. «Δεν έχει καμία σχέση με τον Τζο Μπάιντεν, ξεπερνά κατά πολύ τον Τζο Μπάιντεν», τονίζει ο τραγουδοποιός.

«Η δεξιά προσπαθεί να με κατατάξει ως δικό της και η αριστερά προσπαθεί να με απαξιώσει, φαντάζομαι ως αντίποινα. Αυτές οι μ***κίες πρέπει να σταματήσουν!», διαμηνύει ο Όλιβερ Άντονι.