GOSSIP

Ετεοκλής Παύλου: Δεν προκύπτει από πουθενά ιστορικά ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος

Ετεοκλής Παύλου: Δεν προκύπτει από πουθενά ιστορικά ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφιλος

Netflix: Αντιδράσεις για το ντοκιμαντέρ που δείχνει τον Μέγα Αλέξανδρο να φιλάει τον Ηφαιστίωνα.

Το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στο Netflix σχετικά με τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι αναφορές στη σεξουαλικότητά του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο κοινό.

Η εκπομπή «Breakfast@Star» ασχολήθηκε με το θέμα, με τον Ετεοκλή Παύλου να αναφέρεται στο γεγονός ότι στο ντοκιμαντέρ αφήνεται να εννοηθεί πως ο ιστορικός στρατηλάτης είχε ερωτικές επαφές με τον Ηφαιστίωνα.

«Εγώ διάβασα, έκανα την έρευνα μου και ασχολήθηκα. Στην αρχαία Ελλάδα οι φιλικές και οι ερωτικές σχέσεις των ανθρώπων ήταν πολύ δυσδιάκριτες, η λέξη "φιλία" ήταν κάτι πολύ ιερό και μεγαλειώδες», είπε χαρακτηριστικά ο Ετεοκλής Παύλου.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν προκύπτει από ιστορικές αναφορές αυτό το γεγονός. Οι τρεις βιογράφοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν ανέφεραν πουθενά τον Ηφαιστίωνα ως εραστή ή ερωμένο. Παντού αναφερόταν ως φίλος και μεταγενέστερα από Ρωμαίους ιστορικούς. Οπότε, από πού προκύπτει αυτό;».

Τέλος, δήλωσε: «Δεν σημαίνει ότι είμαι ιστορικός, επειδή έκανα μία έρευνα. Εγώ λέω ότι δεν μου προκύπτει από αυτά που διάβασα. Αυτό βασίζεται μόνο στον τρόπο με τον πένθησε ο Μέγας Αλέξανδρος τον Ηφαιστίωνα, ο οποίος ήταν λίγο υπερβολικός και την αναφορά του πώς πήγε τελικά, στην Τροία. Εγώ θέλω να υπάρχουν και οι αντίστοιχοι ιστορικοί που να το εξηγούν».