GOSSIP

Τα νυφικά και η ιστορία τους

Τα νυφικά και η ιστορία τους

Οι παραδόσεις και η μόδα ανά τον χρόνο

Αν παντρεύεστε ή παντρευτήκατε πρόσφατα σίγουρα γνωρίζετε ότι, από την στιγμή που σας έγινε η πρόταση μέχρι την μεγάλη μέρα, αυτό που σας απασχολεί περισσότερο είναι το φόρεμα που θα φορέσετε. Ξέρετε, όμως από που έχουν προκύψει όλες οι παραδόσεις που έχουν να κάνουν με αυτό το –τόσο σημαντικό για την ζωή εκατομμυρίων γυναικών- φόρεμα;

Η πριγκίπισσα Φιλίππα της Αγγλίας καταγράφεται ως η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που φόρεσε νυφικό όταν, το 1406, παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ερρίκο της Δανίας.

Εκείνη την ιστορική περίοδο, βέβαια, δεν έδειχνες τον πλούτο σου φορώντας λευκό φόρεμα της Vera Wang, αλλά εντυπωσιακά, «πλούσια» φορέματα από πολυτελή υφάσματα, σε εκτυφλωτικά χρώματα. Όσο περισσότερο το ύφασμα και όσο πιο εκτυφλωτικό το χρώμα, τόσο το καλύτερο. Για τις νύφες του Μεσαίωνα, μάλιστα, το χρώμα της αγνότητας δεν ήταν το λευκό, αλλά το μπλε. Πολλές φορές, λοιπόν, το ζευγάρι φορούσε μία μπλε κορδέλα κατά τη διάρκεια του γάμου- έθιμο από το οποίο προκύπτει η παράδοση η νύφες σήμερα (ειδικά στις Η.Π.Α.) να φοράνε «κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό και κάτι μπλε».

Διαβάστε περισσότερα στο: queen.gr