ΠΑΙΔΙ

Αν θηλάζετε δεν πρέπει να καταναλώνετε τις παρακάτω τροφές!

Αν θηλάζετε δεν πρέπει να καταναλώνετε τις παρακάτω τροφές!

Αφού προσέχουμε πριν γεννήσουμε πρέπει να προσέχουμε και αφότου γεννήσουμε και φυσικά αν θηλάζουμε, έχουμε έναν ακόμη λόγο να είμαστε περισσότερο προσεκτικές.

Όταν θηλάζουμε η διατροφή μας πρέπει να είναι υγιεινή και σωστή ώστε να μην δίνουμε στο παιδί μέσα από το γάλα μας άχρηστες και περιττές ουσίες. Για παράδειγμα μπορεί να σας αρέσει το κουνουπίδι και η φασολάδα, αλλά για ένα μωράκι ακόμη και μέσα από το γάλα είναι τροφή που θα του «πέσει βαριά» και σαν αποτέλεσμα θα έχει ανεπιθύμητα πονάκια, κολικούς ακόμη και διάρροια.

Τι δεν πρέπει να τρώμε λοιπόν; Τα καυτερά φαγητά, αλκοόλ και φιστίκια. Όχι θα πείτε και στο ψάρι που αν και ακούγετε ιδανικό, ο υδράργυρος που εμπεριέχει, μεταδίδεται μέσα από το γάλα στο μωρό. Απαγορευτικά είναι και τα γαλακτοκομικά καθώς κάποια παιδιά έχουν δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα και μπορεί να παρουσιάσουν τυχόν αλλεργίες.

Τέλος περιορίστε τον καφέ σας στα ένα με δύο φλιτζάνια ημερησίως και πείτε όχι στη μέντα και στο δυόσμο (δηλαδή όχι τσίχλες) . Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος.

Περισσότερες ειδήσεις για τη μητρότητα και το παιδί στο mothersblog.gr

Σχετικές ειδήσεις