ΠΑΙΔΙ

Με τι κριτήρια να επιλέξετε μια babysitter για το παιδί σας!

Με τι κριτήρια να επιλέξετε μια babysitter για το παιδί σας!

Σήμερα αρκετά νέα ζευγάρια αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη φύλαξη του παιδιού τους, ιδιαίτερα όταν το ωράριο της εργασίας τους δεν είναι σταθερό.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ωστόσο είναι να βρεθεί το κατάλληλο άτομο που θα μπορέσουν οι γονείς να εμπιστευθούν στα χέρια του το παιδί τους.

Συμβαίνει και σε εσάς; Πριν βάλετε αγγελία, στραφείτε στους συγγενείς σας, τους φίλους και τους γνωστούς σας. Αν δεν καταφέρουν να σας συστήσουν κάποια ικανή κοπέλα τότε θα πρέπει να ψάξετε στις μικρές αγγελίες, στο διαδίκτυο ή ακόμη καλύτερα να απευθυνθείτε στις ιδιωτικές σχολές βρεφονηπιαγωγών.
Πώς θα μπορέσετε να αξιολογήσετε την κυρία αυτή, προτού αφήσετε το παιδί σας μόνο μαζί της:

Συχνά οι γονείς καταφεύγουν σε αλλοδαπή κυρία για λόγους καθαρά οικονομικούς. Αν καταλήξετε σε μια γυναίκα από άλλη χώρα θα πρέπει να μιλά επαρκώς τη μητρική γλώσσα του παιδιού σας (υπάρχουν γυναίκες που μιλούν εξαιρετικά ελληνικά και εργάζονται χρόνια με παιδιά).

Τι να προσέξετε:
• Δώστε σημασία στην πρώτη εντύπωση που θα σας δημιουργήσει.
• Μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για την ίδια. Για παράδειγμα ποιο είναι το ονοματεπώνυμό της, η ηλικία της , η καταγωγή της και αν έχει οικογένεια και παιδιά.
• Ρωτήστε αν έχει επαγγελματική εμπειρία, ποιες ηλικίες παιδιών φρόντιζε και για πόσο διάστημα.
• Ζητήστε της συστάσεις από οικογένειες που έχει εργαστεί.
• Συζητήστε μαζί της γενικά για παιδιά και διερευνήστε ποια προτεραιότητα βάζει εκείνη στην ανατροφή, στοχεύει απλώς στον έλεγχο του παιδιού ή ενδιαφέρεται περισσότερο για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του;
• Ρωτήστε την τι θα έκανε αν το παιδί σας γκρινιάζει, αρνείται να φάει και αρνείται να κοιμηθεί.

Όταν αποφασίσετε για το ποια θα είναι η κατάλληλη γυναίκα που θα αναλάβει τη φροντίδα του παιδιού σας, καλέστε την κάποιες φορές να έρθει δοκιμαστικά πριν αρχίσει να εργάζεται κανονικά, για να δείτε και ιδίοις όμμασι πώς συμπεριφέρεται με το παιδί σας.

Επίσης ζητήστε της να τηρεί κατά γράμμα το πρόγραμμα του παιδιού σας όσο και τους κανόνες που εσείς έχετε θέσει.

Περισσότερες ειδήσεις για το παιδί και τη μητρότητα στο mothersblog.gr

Σχετικές ειδήσεις