ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτές τις δουλειές πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος

Αυτές τις δουλειές πρέπει να αποφεύγει μία έγκυος
Photo by Garon Piceli from Pexels

Μόλις το τεστ εγκυμοσύνης βγει θετικό, ξεχάστε τις δουλειές που κάνατε πριν.

Όλες οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικές. Μπορεί πριν την εγκυμοσύνη να έκαναν όλες τις δουλειές χωρίς φόβο, όμως από τη στιγμή που θα μάθουν ότι περιμένουν παιδί, θα πρέπει να ξεχάσουν ό,τι έκαναν πιο πριν.

Το σφουγγάρισμα θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, δεν θα πρέπει να μετακινούν έπιπλα, θα πρέπει να αποφεύγουν να ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες, να εισπνέουν απορρυπαντικά και γενικότερα να μην κάνουν πράγματα που θα επιβαρύνουν την κατάστασή τους.

Παρακάτω θα βρείτε 5 δουλειές που πρέπει να αποφεύγετε κατά την εγκυμοσύνη σας.

Προσοχή στο σφουγγάρισμα

Όχι το σφουγγάρισμα δεν θεωρείται «βαριά» δουλειά, θέλει όμως προσοχή. Το φρεσκοσφουγγαρισμένο, βρεγμένο πάτωμα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο για αυτό αφού σφουγγαρίσεις, πρόσεξε τα βήματά σου να είναι σταθερά και αργά.

To καθάρισμα με χλωρίνη σε κλειστό χώρο

Η χλωρίνη έχει πολύ έντονο άρωμα και οι αναθυμιάσεις της μπορούν να σου προκαλέσουν θολούρα ή σκοτοδίνη. Εάν θέλεις να καθαρίσεις με χλωρίνη, φόρεσε μία μάσκα (ειδικά αυτό το διάστημα θα έχει κάμποσες από δαύτες σπίτι σου) ή φρόντισε ο χώρος στον οποίο βρίσκεσαι να αερίζεται καλά.

Απόφυγε να μετακινήσεις βαριά έπιπλα

Ναι, καλή θα ήταν μία ανανέωση στη διακόσμηση του σαλονιού, αλλά δε χρειάζεται να την κάνεις μόνη σου. Εάν θέλεις να αλλάξεις τη διάταξη των επίπλων στο χώρο, ζήτησε καλύτερα από το σύντροφό σου να το κάνει ή από κάποιον φίλο ή συγγενή.

Απόφυγε το βάψιμο δωματίων ή επίπλων

Εάν θέλεις να ετοιμάσεις το παιδικό δωμάτιο ή απλά να βάψεις κάποιο από τα παμπάλαια έπιπλα που έχει στο σπίτι, εάν δεν μπορείς να το αναβάλλεις, προτίμησε μπογιές που δε μυρίζουν. Στο εμπόριο σίγουρα θα βρεις.

Προσοχή στα εντομοκτόνα

Ειδικά το καλοκαίρι, η εμφάνιση εντόμων στο σπίτι είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Εάν έχεις προμηθευτεί ήδη εντομοκτόνο από το σούπερ μάρκετ, καλό είναι να μην το χρησιμοποιήσεις εσύ και φυσικά να μην το εισπνεύσεις.

Πάντα θυμάστε ό,τι αν παρατηρήσετε αλλαγές στην κινητικότητα του εμβρύου σας, ροζ χρώμα στο εσώρουχό σας ή κάποιον περίεργο πόνο στην περιοχή της κοιλιάς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας.

Πηγή: babycenter.com