ΓΥΝΑΙΚΑ

Mojito pedicure: Υπάρχει και μπορείς να το κάνεις στο σπίτι

Mojito pedicure: Υπάρχει και μπορείς να το κάνεις στο σπίτι

Μάθε πώς θα κάνεις το mojito pedicure και φτιάξε λίστα με τα υλικά που σου λείπουν για να τα αγοράσεις επιστρέφοντας από τη δουλειά!

Το mojito περιέχει ρούμι, ζάχαρη, μέντα και λάιμ, ό, τι χρειάζεσαι δηλαδή για να ξεκουράσεις τα πόδια σου στο τέλος της εβδομάδας και να τα κάνεις σούπερ απαλά και βελούδινα. Το κάθε ένα από αυτά τα συστατικά έχει ευεργετικές ιδιότητες για τα πόδια και την επιδερμίδα σου και μαζί κάνουν ένα τέλειο κοκτέιλ χαλάρωσης και pampering. Θα σου τα εξηγήσουμε όλα στην παρακάτω gallery. Εσύ απλά διάβασε τι κάνει το κάθε συστατικό, μάθε πώς θα κάνεις το mojito pedicure και φτιάξε λίστα με τα υλικά που σου λείπουν για να τα αγοράσεις επιστρέφοντας από τη δουλειά!

ΤΟ ΡΟΥΜΙ. Είναι αλκοολούχο (duh!) και όπως ξέρεις το αλκοόλ έχει αντισηπτικές και απολεπιστικές ιδιότητες. Ρίχνοντας λοιπόν ένα σφηνάκι ρούμι μέσα στο νερό του πεντικιούρ, βοηθάς τα πόδια σου να μαλακώσουν και να γίνει η απολέπιση με τη ράσπα ευκολότερη. Αν δεν έχεις ρούμι μπορείς να βάλεις βότκα ή ακόμα και τζιν όμως... αν φτιάχνεις και mojito που θα πιείς όσο χαλαρώνεις, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ρούμι.

Η ΖΑΧΑΡΗ. Είναι ισχυρό απολεπιστικό και το ξέρεις καλά. Θα σε βοηθήσει στην απολέπιση και το μασάζ πριν μουλιάσεις τα πόδια σου αλλά θα σου εξηγήσουμε τι ακριβώς θα την κάνεις παρακάτω. Μην την αντικαταστήσεις με αλάτι ή κάτι άλλο και αν φτιάχνεις μοχίτο που θα πιείς, προτίμησε την καστανή ζάχαρη.

Η ΜΕΝΤΑ. Είναι χαλαρωτική, βοηθά τα κουρασμένα πόδια και το άρωμά της σε χαλαρώνει. Μαζί με τη ζάχαρη θα αποσυμφορήσουν τα πόδια σου γιατί ξέρουμε πως το χρειάζεσαι αλλά πρόσεχε! Είτε φτιάχνεις παράλληλα μοχίτο που θα πιείς ή απλά μοχίτο πεντικιούρ, χρησιμοποίησε φρέσκια μέντα. Έχει όλα της τα έλαια και τα ευεργετικά συστατικά.

ΤΟ ΛΑΙΜ. Όπως και το λεμόνι, χαλαρώνει τα νεκρά κύτταρα, κάνει ελαφριά λεύκανση στα νύχια (bonus!) και κάνει την απολέπιση με τη ράσπα ευκολότερη. Αν δεν έχεις λάιμ ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεμόνι αλλά, όπως είπαμε και παραπάνω, αν πρόκειται να πιείς μοχίτο, βάλε λάιμ. Είναι πιο γλυκό από το λεμόνι και πάει στο κοκτέιλ σου.

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ. Βάλε μερικά φύλλα μέντας μέσα σε μισή κούπα ζάχαρη, πρόσθεσε ελάχιστο νερό και τρίψε πολύ καλά τα πόδια σου. Κάνε μασάζ σε όλο το πέλμα ώστε να χαλαρώσεις και απόλαυσε τη μυρωδιά και την αίσθηση δροσιάς από τη μέντα. Πιες μία γουλιά από το μοχίτο σου. Βάλε τον χυμό από ένα λάιμ και ένα σφηνάκι ρούμι μέσα σε μία λεκάνη με νερό, πρόσθεσε μερικά φύλλα μέντας και αν έχεις πρησμένα πόδια, ρίξε μέσα μερικά παγάκια. Θα σε βοηθήσουν, θα το αντέξεις. Χαλάρωσε πίνοντας λίγο ακόμα από το κοκτέιλ σου και στη συνέχεια τρίψε τα πόδια σου με μία ράσπα. Βάλε την κρέμα σου και είσαι έτοιμη... για ένα ακόμα μοχίτο!