ΓΥΝΑΙΚΑ

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τα εξανθήματα από τον ήλιο

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τα εξανθήματα από τον ήλιο

Υπάρχει τρόπος να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου μετά τον ήλιο.

Ναι, μπορεί εσύ να εκτίθεσαι αρκετές ώρες, γιατί θέλεις να αποκτήσεις μια ηλιοκαμένη επιδερμίδα, όμως η συνεχής και πολύωρη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να έχει και δυσάρεστα αποτελέσματα. Από ένα απλό έγκαυμα στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι θερμοπληξία στη χειρότερη. Και κάπου ανάμεσα σε αυτά τα δύο υπάρχουν και τα… ηλιακά εξανθήματα, τα οποία αν αφήσεις στη μοίρα τους και δε δώσεις σημασία, τότε μπορεί να προκαλέσουν αρκετά μεγάλο κακό στο δέρμα σου.

Στην ουσία, το εξάνθημα από τον ήλιο είναι ένας ερεθισμός του δέρματος που προκαλείται από τον υπερβολικό ιδρώτα, ο οποίος προέρχεται από τη ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία της ατμόσφαιρας. Ένα θερμικό εξάνθημα εμφανίζεται όταν οι αδένες του ιδρώτα μπλοκάρουν, προκαλώντας φλεγμονή και μερικές φορές κοκκινίλα. Συνήθως, συναντάμε τέτοια εξανθήματα κάτω από το στήθος ή στην κοιλιά και εμφανίζονται στη μορφή σπυριού ή μικρής φουσκάλας (φυσαλίδες), ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι τις περισσότερες φορές αισθανόμαστε έντονη φαγούρα. Οι άνθρωποι, λοιπόν, που ιδρώνουν εύκολα είναι και πιο επιρρεπείς σε τέτοιου είδους εξανθήματα.

Αν τυχαίνει να αναγνωρίζεις τα παραπάνω συμπτώματα στον εαυτό σου και να έχεις εμφανίσει στο σώμα σου τέτοια εξανθήματα από τον ήλιο, υπάρχει τρόπος να τα αντιμετωπίσεις.

Προσπάθησε να δροσίσεις με κάποιον τρόπο το σημείο που εμφανίστηκαν τα εξανθήματα και να επιτρέπεις στο δέρμα να αναπνέει. Κάνε ένα δροσερό ντους και φόρεσε ένα ρούχο που δεν «κολλάει» πάνω σου.

Μόλις στεγνώσει καλά η περιοχή μπορείς να απλώσεις με απαλές κινήσεις μια ενυδατική κρέμα. Βεβαιώσου, όμως, ότι η κρέμα είναι oil-free, διότι τα προϊόντα με έλαια έχουν την ικανότητα να φράσσουν τους πόρους και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση.

Ακολούθησε την παραπάνω διαδικασία μία εβδομάδα μέχρι να «ηρεμήσει» το εξάνθημα και να εξαλειφθεί πλήρως.

Αν βλέπεις ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα ή ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται, καλό είναι να επικοινωνήσεις αμέσως με τον/την δερματολόγο σου.

Ροή Ειδήσεων