Δένδιας: Στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας στην άμυνα

Η Ελλάδα παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίστηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας
Δένδιας: Στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ, διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας στην άμυνα
1'

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ βρέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με Αντιπροσωπεία του Chicago Council on Global Affairs, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Ivo Daalder και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Hellenic American Leadership Council (HALC), Έντι Ζεμενίδη.

Κατά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη στρατηγική σχέση Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών και τη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας μας στον αμυντικό τομέα, μετά τα δύο νέα Πρωτόκολλα της MDCA, που υπέγραψε με τους ομολόγους μου, Μάικ Πομπέο το 2019 και Άντονι Μπλίνκεν το 2021.

Συζητήσαν επίσης, για την κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή