Ο Ισαάκ Νεύτων προέβλεψε το τέλος του κόσμου και δεν έχουμε πολύ καιρό - Η ημερομηνία

Εσείς έχετε προετοιμαστεί;
Ο Ισαάκ Νεύτων προέβλεψε το τέλος του κόσμου και δεν έχουμε πολύ καιρό - Η ημερομηνία
2'

Ο Ισάακ Νεύτων είχε κάνει μια ανατριχιαστική πρόβλεψη για το τέλος του κόσμου και σύμφωνα με τον σπουδαίο επιστήμονα αυτό δεν είναι και πολύ μακριά.

Η αείμνηστη ιδιοφυΐα - που ήταν μαθηματικός, φυσικός και αστρονόμος μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων - υπολόγισε ότι υπήρχε μια ημερομηνία λήξης για την ανθρωπότητα.

Ο Διευθυντής του Newton Project Canada, Stephen Snobelen, εξήγησε ότι ο Νεύτωνας-ο οποίος ήταν βαθιά θρησκευόμενος- βάσισε την ημερομηνία στις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

Σε μια ανάρτηση στο blog του, εξήγησε: «Ο Νεύτων πίστευε και στον Θεό και ότι η Βίβλος ήταν μια αποκάλυψη από τον Θεό. Πίστευε επίσης ότι ο Θεός δεν ήταν δεσμευμένος από τον χρόνο όπως οι άνθρωποι, επιτρέποντάς Του να δει το τέλος από την αρχή. Έτσι, για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Νεύτωνα, ήταν πεπεισμένος ότι οι ιερές Προφητείες της Γραφής δεν είναι τίποτα άλλο από «ιστορίες των μελλοντικών πραγμάτων. Ταυτόχρονα, η βιβλική προφητεία είναι γραμμένη σε άκρως συμβολική γλώσσα που απαιτεί επιδέξια ερμηνεία. Ο Νεύτωνας ανταποκρίθηκε σε αυτήν την πρόκληση καθώς προσπαθούσε να ανακαλύψει το μέλλον του κόσμου με τα λόγια των προφητών».

Ο Nεύτωνας επεξεργάστηκε μερικές εξισώσεις σε ένα κομμάτι χαρτί με τον Snobelen να λέει ότι οι υπολογισμοί που χρησιμοποιήθηκαν ήταν «απλή αριθμητική που μπορούσε να εκτελεστεί από ένα παιδί» με βάση διάφορες χρονικές περιόδους.

Και η ημερομηνία που κατέληξε ήταν το... 2060!

Αν και ο Νεύτωνας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «πόλεμοι και κατακλυσμοί» ενόψει του 2060 ο Snobelen πρόσθεσε: «Για τον Νεύτωνα, το 2060 μ.Χ. θα ήταν περισσότερο σαν μια νέα αρχή. Θα ήταν το τέλος μιας μεγάλης εποχής και η αρχή μιας νέας».

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Νεύτων πιθανότατα θα περίμενε ότι «ο Χριστός θα επέστρεφε και θα εγκαθιστούσε ένα Βασίλειο του Θεού 1000 ετών στη Γη».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή