ΓΥΝΑΙΚΑ

Εσείς πόσο συχνά αφηγείστε παραμύθια στα παιδιά;

Εσείς πόσο συχνά αφηγείστε παραμύθια στα παιδιά;
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Αυτά είναι τα πέντε οφέλη αφήγησης ιστοριών στα παιδιά

Η αφήγηση των ιστοριών είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού σας. Μην αφήνετε να χάνει το παιδί σας αυτό το απλό αλλά εξαιρετικά σημαντικό μέρος της παιδικής του ηλικίας.

Μερικά από τα οφέλη:

1. Ενσταλάζει αρετές στο παιδί σας

Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο αγαπούν τις ιστορίες. Θέλουν να ξέρουν περισσότερα για τον αγαπημένο τους χαρακτήρα και συχνά προσπαθούν να τον μιμηθούν. Με το να διαβάζετε ιστορίες στα παιδιά σας που έχουν ένα βαρύτερο νόημα μπορεί να μάθουν για τη σοφία, το θάρρος και την ειλικρίνεια από μικρή ηλικία.

2. Γνωρίζουν για τον πολιτισμό και τις ρίζες τους

Λέγοντας στα παιδιά σας ιστορίες από την παιδική ηλικία σας και για διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις από το παρελθόν σας, θα αρχίσουν να μαθαίνουν για τις παραδόσεις και για διάφορα έθιμα της οικογένειά σας. Μοιραστείτε ιστορίες μαζί τους, σχετικά με διάφορα μέλη της οικογένειας, θα τα βοηθήσει να μάθουν για την καταγωγή τους καλύτερα.

3. Ενισχύει τη γλωσσομάθειά τους

Μια ιστορία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν νέες λέξεις και νέες φράσεις που μέχρι πριν δεν είχαν ακούσει ξανά. Η αφήγηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξετε στα παιδιά σας νέες λέξεις που αργότερα θα μπορούν να χρησιμοποιούν στο καθημερινό τους λεξιλόγιο.

4. Βελτιώνει ακουστικές ικανότητες

Τα περισσότερα παιδιά έχουν συνήθως μικρότερο εύρος προσοχής και είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν σε κάτι για αρκετή ώρα. Επίσης, καταλήγουν να μιλάνε περισσότερο, αντί να ακούνε. Η αφήγηση ιστοριών στα παιδιά, δεν εξασφαλίζει μόνο ότι θα είναι πιο προσεκτικά στο μέλλον, αλλά επίσης θα είναι και πρόθυμα να ακούσουν και να καταλάβουν.

5. Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους

Τα παιδιά ακούγοντας μια ιστορία, μπορεί να φανταστούν τους χαρακτήρες και το σκηνικό όπου εκτυλίσσεται η ιστορία που τους διαβάζετε. Μπαίνουν στη διαδικασία, να οπτικοποιούν μέσα στο μικρό τους μυαλουδάκι, αυτό το οποίο ακούνε. Κάτι τέτοιο ενισχύει επίσης τη δημιουργικότητά τους , καθιστώντας τα πιο ευφάνταστα και ανοιχτά σε νέες ιδέες!