Αργεντινή: Απίστευτη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό μέσα σε μια ημέρα

Οι τιμές για τα λεωφορεία και τα τρένα στην πόλη του Μπουένος Άιρες και την ευρύτερη περιοχή αυξάνονται και αυτές σταθερά
Αργεντινή: Απίστευτη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό μέσα σε μια ημέρα
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
1'

Το εισιτήριο του μετρό στην Αργεντινή αυξήθηκε κατά 360% σε μόλις μόνο μια ημέρα. Αποτελεί μια από τις πιο ακραίες αυξήσεις τιμών από τον υπερφιλελεύθερο πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε μια νύχτα, η τιμή μιας μονής διαδρομής στο Μπουένος Άιρες αυξήθηκε από 125 πέσος (0,13 ευρώ) σε 574 πέσος (0,6 ευρώ). Στη συνέχεια, οι τιμές των εισιτηρίων θα φθάσουν τα 650 πέσος (0,67 ευρώ) την 1η Ιουνίου και την 1η Αυγούστου τα 757 πέσος (0,78 ευρώ). Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, η τιμή ήταν μόλις 80 πέσος (0,08 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές για τα λεωφορεία και τα τρένα στην πόλη του Μπουένος Άιρες και την ευρύτερη περιοχή αυξάνονται και αυτές σταθερά, αν και όχι μονομιάς όπως με το μετρό.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας σκληρής εκστρατείας λιτότητας και έτσι έπειτα από εβδομάδες ακροάσεων, δικαστής πήρε την Πέμπτη την εντολή που είχε εμποδίσει προσωρινά την προγραμματισμένη αύξηση των εισιτηρίων του μετρό, κάτι που τέθηκε σε ισχύ σήμερα Παρασκευή.

Τα κόμιστρα των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελούν ευαίσθητο ζήτημα σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, σημειώνει το Associated Press, που υπενθυμίζει ότι οι αυξήσεις των τιμών του μετρό έχουν προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές στο παρελθόν, όπως με τις μαζικές διαδηλώσεις στη Χιλή το 2019. Ο πρόεδρος Μίλεϊ έχει αποφασίσει να περικόψει τις δημόσιες δαπάνες στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας έναντι των ξένων επενδυτών και την τιθάσευση του υπερπληθωρισμού.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή