ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένεις τη βούρτσα των μαλλιών σου

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πλένεις τη βούρτσα των μαλλιών σου

Χρειάζεται να την καθαρίζεις αρκετά συχνά…

Η δεύτερη καραντίνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ξέρουμε ήδη πως έχεις φροντίσει τον εαυτό σου και με το παραπάνω. Είχες, άλλωστε, ήδη και την εμπειρία του πρώτου lockdown. Έχεις κάνει, λοιπόν, scrub προσώπου και σώματος, έχεις περιποιηθεί τα χέρια σου, έχεις κάνει και τις μάσκες ομορφιάς σου για να βγεις στον έξω κόσμο στη μετά εγκλεισμού εποχή πιο όμορφη και ανανεωμένη από ποτέ.

Ασχολήθηκες, όμως, καθόλου με τα μαλλιά σου; Όχι, δεν εννοούμε με την περιποίησή τους με κατάλληλα προϊόντα. Αυτό σίγουρα το έχεις κάνει ήδη. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι αν έχεις ασχοληθεί καθόλου με τη βούρτσα σου και… την καθαριότητά της.

Βλέπεις, οι περισσότερες γυναίκες ξεχνάμε πως στη βούρτσα συγκεντρώνεται σκόνη και βρωμιά και όλα τα προϊόντα styling ή το ξηρό σαμπουάν, που ανά διαστήματα απλώνουμε στα μαλλιά μας. Αν προσθέσεις σε αυτά και τη λιπαρότητα των μαλλιών, καταλαβαίνεις πολύ καλά σε τι «βόμβα» βακτηρίων μπορεί να εξελιχθεί η βούρτσα σου. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν; Να την καθαρίσεις σχολαστικά.

Κατ’ αρχάς, για να έχεις μια καθαρή βούρτσα θα πρέπει να την πλένεις μια φορά την εβδομάδα. Η διαδικασία είναι η εξής: Πρώτα απομακρύνεις όλες τις μεγάλες τρίχες που βρίσκονται πάνω στη βούρτσα μαλλιών. Τα υπολείμματα τριχών τα αφαιρείς με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών. Στη συνέχεια, βρέχεις τη βούρτσα με νερό, ρίχνεις σαμπουάν, τρίβεις απαλά με τα χέρια σου να πάει παντού και τέλος, τοποθετείς τη βούρτσα κάτω από τη βρύση για να φύγει όλη η βρωμιά και να καθαρίσει καλά. Τη στεγνώνεις με το σεσουάρ και την αφήνεις μέχρι να στεγνώσει εντελώς σε οριζόντια θέση. Πολύ εύκολο, δε συμφωνείς; Μην το αμελήσεις.