ΓΥΝΑΙΚΑ

Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρει το έλαιο λεβάντας στο δέρμα σου

Αυτά είναι τα οφέλη που προσφέρει το έλαιο λεβάντας στο δέρμα σου

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα και μπορείς να τα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως.

Η λεβάντα είναι ένα φυτό που έχει αγαπηθεί εδώ και χρόνια για την υπέροχη μυρωδιά του και το πανέμορφο χρώμα του. Το χρησιμοποιούμε στο σπίτι και στις ντουλάπες σαν αρωματικό, στο μπαλκόνι για καλλωπισμό και σε διάφορες άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Δεν είναι μόνο το λουλούδι της λεβάντας, όμως, ευεργετικό. Είναι και το αιθέριο έλαιό της. Αυτό που σίγουρα γνωρίζεις είναι πως το έλαιο λεβάντας έχει ηρεμιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες. Μόλις το μυρίσεις και το εισπνεύσεις, μπορείς να κοιμηθείς πιο εύκολα και πολύ καλύτερα. Ήξερες, ωστόσο, πως το έλαιο λεβάντας μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο και στο δέρμα; Κι όμως!

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει πολλά οφέλη στην επιδερμίδα και μπορείς να τα ανακαλύψεις ευθύς αμέσως.

Προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες

Το έλαιο λεβάντας περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών συστατικών, πράγμα που σημαίνει πως προστατεύει το δέρμα από εξωγενείς στρεσογόνους παράγοντες.

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Το έλαιο λεβάντας καταπραΰνει το δέρμα χάρη στις αντιμυκητιακές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις του. Έχει, στην ουσία, την ικανότητα να «πολεμά» βακτήρια και μύκητες που οδηγούν σε φλεγμονή της επιδερμίδας.

Είναι βάλσαμο για τα σπυράκια

Χάρη στην αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση του, έχει την ικανότητα να καταπραΰνει την ακμή και τα σπυράκια.

Βοηθά στην επούλωση πληγών

Επιταχύνει την επούλωση εγκαυμάτων και πληγών, ενώ συμβάλλει στη σταδιακή εξαφάνιση ουλών.

Προλαμβάνει μολύνσεις

Το έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται για την πρόληψη μολύνσεων και λοιμώξεων και για την καταπολέμηση μυκητιακών και βακτηριδιακών διαταραχών.