ΓΥΝΑΙΚΑ

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Όπως κάθε χρόνο την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου έτσι και φέτος, το μεσημεριανό, γιορτινό τραπέζι της ημέρας επιτάσσει παραδοσιακά το γευστικό ντουέτο «μπακαλιάρο-σκορδαλιά»

Πρόκειται για το παραδοσιακό πιάτο εκείνης της ημέρας που όλοι φτιάχνουν με πολλές παραλλαγές.

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο, φιλέτο, ξαλμυρισμένος
  • πιπέρι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
  • σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. μπίρα, ξανθιά, παγωμένη

Διαβάστε περισσότερα στο: akispetretzikis.com