Για τον Αστερίξ υπάρχει το μαγικό φίλτρο

Για τον Αστερίξ υπάρχει το μαγικό φίλτρο
Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στη ζωή όλων μας, πραγματικά...

Για εμάς τις γυναίκες, η σοκολάτα.

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στη ζωή όλων μας, πραγματικά ξεχωριστά. Μπορεί να είναι μια συγκεκριμένη μυρωδιά, μια εικόνα, μια ανάμνηση, ένα παιχνίδι, ένα μαλακό ρούχο, ένα αγαπημένο φαγητό. Κάτι που να έχει τέτοια επιρροή πάνω μας, που να μπορεί έστω και στιγμιαία, να μας κάνει να ξεχάσουμε κάτι που θέλουμε να μην σκεφτόμαστε, να μας δώσει χαρά, αισιοδοξία, γλύκα.

Αυτό για εμένα και για πολλές άλλες γυναίκες, είναι η σοκολάτα. Είναι κάτι σαν το μαγικό φίλτρο του Αστερίξ. Μας δίνει ενέργεια, ( διότι περιέχει υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης), κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο σε μεγάλες ποσότητες (που συμβάλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης), καθώς και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Επίσης περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, που έχει αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνει την διάθεση και την ψυχολογία.

Ένα- δύο κομματάκια (περίπου τριάντα γραμμάρια) σοκολάτα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα δεν θα έχουν καμία αρνητική επίπτωση στο βάρος σας και πολλές και καλές επιπτώσεις στην υγεία και την διάθεση σας.