ΓΥΝΑΙΚΑ

Μεταμεσονύχτιες λιγούρες: Πώς θα τις νικήσετε!

Μεταμεσονύχτιες λιγούρες: Πώς θα τις νικήσετε!

Μήπως κάθε βράδυ έχετε στάνταρ ραντεβού με το ψυγείο ή με το ντουλάπι που κρύβει τις λιχουδιές;Πιστεύετε πως είναι πάνω από τις δυνάμεις σας να μην επιτεθείτε στη σοκολάτα ή στα τσιπς πριν πέσετε στην αγκαλιά του Μορφέα;

Αν είστε αποφασισμένοι να πάρετε εσείς το πάνω χέρι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στο στόχο σας:

- «Προγραμματίστε» τον εαυτό σας ώστε να τρώτε κάθε βράδυ την ίδια ώρα, όχι αργότερα από τις 8.

- Αν αισθάνεστε πως θέλετε να κάνετε παρασπονδία, απασχολείστε τη σκέψη σας κάνοντας μια βόλτα, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή απολαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο.

- Επειδή η μάχη με τις μεταμεσονύχτιες λιγούρες είναι δύσκολη, έχετε πάντα στο ντουλάπι σνακ με χαμηλές θερμίδες και στο ψυγείο σας φρούτα και γιαούρτι.

- Αυξήστε τις φυτικές ίνες στη διατροφή σας, ειδικά το βράδυ, ώστε η αίσθηση του κορεσμού να κρατήσει περισσότερο.

- Αυξήστε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας, καθώς έρευνες δείχνουν ότι επίσης θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερο διάστημα.

- Ετοιμάστε ένα ισορροπημένο βραδινό- είναι εντελώς άσκοπο να πέφτετε για ύπνο πεινασμένοι. Το πιο πιθανό είναι πως θα κάνετε επίθεση στο ψυγείο και θα πάρετε τις διπλάσιες, «άδειες» θερμίδες από εκείνες που αποφύγετε.

- Πίνετε άφθονο νερό. Έτσι θα κρατήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και θα έχετε μια αίσθηση πληρότητας στο στομάχι σας- προσοχή βέβαια, παν μέτρον άριστον και στο νερό.

Σχετικές ειδήσεις