ΓΥΝΑΙΚΑ

Λερώθηκε το δέρμα σου από τη βαφή μαλλιών; Δες 5 τρόπους για να το καθαρίσεις

Λερώθηκε το δέρμα σου από τη βαφή μαλλιών; Δες 5 τρόπους για να το καθαρίσεις

Δεν χρειάζεται να περιμένεις για να φύγει το χρώμα με τα λουσίματα, διάβασε τι πρέπει να κάνεις!

Το σενάριο είναι γνωστό: Αγοράζεις τα υλικά για τη βαφή των μαλλιών σου όπως κάθε φορά, αναμειγνύεις το χρώμα, το εφαρμόζεις με αέρα επαγγελματία αλλά καταλήγεις να βάφεις σχεδόν τον μισό σου αυχένα με το πινέλο!

Είναι λογικό, δεν έχεις μάτια στην πλάτη και αναπόφευκτα, η βαφή θα περάσει στο δέρμα. Οι λεκέδες που αφήνει πίσω του αυτό το χρώμα βέβαια δεν είναι μόνιμοι αλλά ούτε και φεύγουν με το πρώτο λούσιμο.

Έτσι, αναγκάζεσαι να επιστρατεύσεις όλη σου την υπομονή και να περιμένεις μέχρι να ξεθωριάσει το χρώμα. Δεν χρειάζεται όμως να κάνεις υπομονή γιατί είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Υπάρχουν 5 τρόποι για να αφαιρέσεις τη βαφή από το δέρμα σου άμεσα και αυτούς θα μάθεις παρακάτω.

Έχουμε και λέμε:

  • Η βαφή αφαιρεί τη βαφή! Βάλε λίγη από τη βαφή που περίσσεψε στο μπολάκι σου επάνω στους λεκέδες και στη συνέχεια τρίψε καλά με ένα πανί και σαπούνι. Η βαφή θα ενεργοποιήσει τη… βαφή στο δέρμα σου και έτσι θα αφαιρεθεί ευκολότερα.
  • Σαπούνι και οινόπνευμα. Βάλε σε ένα βαμβάκι λίγο σαπούνι και οινόπνευμα και τρίψε τους λεκέδες. ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή υπάρχει το οινόπνευμα πρέπει να τρίψεις απαλά και όχι βίαια.
  • Μαγειρική σόδα και υγρό πιάτων. Φτιάξε μία πάστα με τα δύο υλικά και με αυτή τρίψε τους λεκέδες όπου υπάρχουν. Ξέπλυνε με άφθονο νερό.
  • Ξύδι. Τρίψε τους λεκέδες με ξύδι. Το ξύδι είναι ήπιο απολεπιστικό και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα που έχουν απορροφήσει τη βαφή.
  • Στάχτη. Ναι, η στάχτη του τσιγάρου αφαιρεί τη βαφή σε δευτερόλεπτα. Τρίψε λίγη στάχτη επάνω στους λεκέδες και θα τους δεις να εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σου.