ΓΥΝΑΙΚΑ

Εγκυμοσύνη: 6 συμβουλές για ένα ασφαλές ταξίδι

Εγκυμοσύνη: 6 συμβουλές για ένα ασφαλές ταξίδι
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για μια ξέγνοιαστη απόδραση
pixabay

Σίγουρα έχετε ακούσει την άποψη ότι κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα ταξίδια. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Φυσικά και δεν ισχύει. Όλα χρειάζονται σωστό προγραμματισμό και καλή διάθεση. Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να στερήσει από μία μέλλουσα μαμά την ευεξία και τη χαρά που προσφέρει ένα ταξίδι; Είναι όμως σημαντικό πριν ξεκινήσετε να λάβετε κάποια μέτρα τόσο για την ασφάλεια σας, όσο και για να αποφύγετε τον πανικό.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες βασικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε ένα ασφαλές και όμορφο ταξίδι.

#1 Προληπτικός έλεγχος

Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε ταξίδι να επισκεφθείτε πρώτα τον γυναικολόγο σας. Ο γιατρός θα σας δώσει τις τελικές οδηγίες για το τι πρέπει να προσέξετε και εσείς θα αισθανθείτε σίγουρα μεγαλύτερη ασφάλεια. Σε προχωρημένη μάλιστα εγκυμοσύνη μπορεί να χρειαστεί να έχετε χαρτί από το γιατρό σας για να σας επιτραπεί από την αεροπορική εταιρία να πετάξετε.

#2 Αποφύγετε «περίεργους» προορισμούς

Μια εγκυμονούσα καλό θα ήταν να αποφύγει προορισμούς που υπάρχει κίνδυνος να αρρωστήσει ή θα πρέπει να κάνει εμβόλιο πριν πάει. Αφήστε το για μια άλλη φορά. Προτιμήστε έναν ευρωπαϊκό προορισμό με όσο το δυνατόν καλύτερη ιατρική περίθαλψη.

#3 Φαρμακείο και ιατρικός φάκελος

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε μαζί σας τα φάρμακα τα οποία λαμβάνετε, ακόμα και αν αυτό συμβαίνει σε ειδικές περιπτώσεις. Θα γλιτώσετε και την ταλαιπωρία και το άγχος.

Επίσης, σε περίπτωση που χρειαστείτε να τα αγοράσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα ήταν πολύ χρήσιμο για τον φαρμακοποιό να έχει τα συστατικά του φαρμάκων σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αυτά που αγοράσατε από εδώ. Το πιο σημαντικό βέβαια όλων είναι να έχετε μαζί σας έναν μίνι ιατρικό φάκελο με τις τελευταίες σας εξετάσεις και τις οδηγίες του ιατρού σας. Και μην φανταστείτε ότι χρειάζεται να κουβαλάτε έγγραφα, αποθηκεύσετε τα στο email σας για παν ενδεχόμενο και να αισθάνεστε και πιο ήρεμη.

#4 Σωστή διατροφή

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμελήσετε την διατροφή σας. Συνήθως προτείνεται μια διατροφή πλούσια σε ψάρι, κρέας και υδατάνθρακες με βάση τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις ωμές σαλάτες, καθώς δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν είναι καλά πλυμένα τα λαχανικά. Σε αυτό το κομμάτι σίγουρα θα σας βοηθήσει καλύτερα ο γυναικολόγος σας.

#5 Μην κάνετε εκπτώσεις στην ξεκούραση

Σκοπός κάθε ταξιδιού δεν είναι μόνο να ανακαλύψουμε κάθε γωνία του προορισμού μας αλλά και να ξεκουραστούμε, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Φροντίστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία, αν αισθανθείτε κόπωση μην διστάσετε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα ή και να επιστρέψετε στο δωμάτιο σας και σε καμία περίπτωση μην κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο σας. Ο καλός ποιοτικά ύπνος είναι πολύ σημαντικός σε μία εγκυμοσύνη και φυσικά βοηθάει και την εγκυμοσύνη να είναι γεμάτη ενέργεια και ευεξία.

#6 Οι ζώνες πάντα δεμένες και σωστά δεμένες (!)

Σε κάθε μεταφορικό μέσο που χρησιμοποιείται θα πρέπει να μην ξεχνάτε να δένετε τη ζώνη σας. Με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια ότι η ζώνη δεν θα πιέζει την κοιλίτσα σας, ειδικά στην περίπτωση της προχωρημένης εγκυμοσύνης. Και σε καμία περίπτωση αν αισθάνεστε άβολα ή δυσκολεύεστε μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον υπεύθυνο, η άνεση και η ασφάλεια σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις