Αυτά είναι τα υπέρ της γυμναστικής στο σπίτι!
Pixabay

Αυτά είναι τα υπέρ της γυμναστικής στο σπίτι!

Νewsbomb

Αν δε προλαβαίνεις να πας γυμναστήριο ένας καλός τρόπος να γυμναστείς είναι να στήσεις ένα μίνι γυμναστήριο στο σπίτι σου. Όργανα υπάρχουν στο εμπόριο και δεν είναι ακριβά, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Το ερώτημα πολλών είναι το πόσο η γυμναστική στο σπίτι είναι αποτελεσματική;

Αυτό βέβαια εξαρτάται από σένα. Εξαρτάται όμως και από άλλους παράγοντες όπως τα όργανα αλλά και η ένταση που θα σε οδηγήσουν σε μια αποτελεσματική προπόνηση.

Δες παρακάτω τα υπέρ αν επιλέξεις να γυμνάζεσαι σπίτι σου:

Αυτοπεποίθηση

Ορισμένοι άνθρωποι, κυρίως όσοι ξεκινούν την προπόνηση τώρα, μπορεί να βρίσκουν ενοχλητικό το να μπαίνουν σ’ έναν χώρο γεμάτο με γυμνασμένους ανθρώπους. Ενδέχεται να νιώσουν άσχημα για το σώμα τους, να πέσει η ψυχολογία τους και να αποφασίσουν, χωρίς ποτέ να το παραδεχτούν πραγματικά, να μην ξαναπάνε. Το σπίτι τους, απ’ την άλλη, μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση για όσους θέλουν να γυμναστούν μακριά από τα βλέμματα των άλλων.

Μεγαλύτερη άνεση-ευκολία

Πολλοί θα προτιμούσαν να έχουν την άνεση να γυμναστούν χωρίς να πρέπει να φύγουν από το σπίτι τους για να πάνε σε κάποιο γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγουν μια συγκεκριμένη διαδικασία προετοιμασίας, η οποία θα μπορούσε να τους οδηγήσει μέχρι και στο να εγκαταλείψουν την γυμναστική. Αντιθέτως, στο σπίτι, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με το πότε τον βολεύει καλύτερα (ακόμα και δέκα κάμψεις την ημέρα είναι καλύτερα από το τίποτα!!).

Μείωση κόστους

Η μηνιαία συνδρομή που θα πρέπει να πληρώσουμε σε οποιοδήποτε χώρο εκγύμνασης προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε γενικά τις υπηρεσίες του, μπορεί να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό το κόστος της εκγύμνασής μας εκτός σπιτιού. Αντιθέτως, αγοράζοντας κάποιον υποτυπώδη εξοπλισμό, μπορούμε άνετα να γυμναστούμε και στο σπίτι, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το κόστος.

Μεγαλύτερη προσήλωση

Κάνοντας ο καθένας μόνος του γυμναστική στο σπίτι, μπορεί να αποφύγει ορισμένους αντιπερισπασμούς που δημιουργούνται από τον κόσμο που κινείται γύρω του. Τα εξωτερικά ερεθίσματα περιορίζονται, με αποτέλεσμα η προσοχή και το ενδιαφέρον να επικεντρώνονται σε αυτό που κάνει (προπόνηση) και μόνο.

Διαμόρφωση χώρου

Σίγουρα αρκετοί έχουν βρεθεί σε κάποιο χώρο που μπορεί να μην τους εκφράζει ή να μην τους αρέσει, αλλά λόγω έλλειψης άλλων επιλογών, ή ίσως λόγω καλής εξυπηρέτησης, να το παραβλέπουν. Κάνοντας γυμναστική στο σπίτι όμως, έχουμε την άνεση να διαμορφώσουμε οι ίδιοι τον χώρο γύρω μας, να τον εξοπλίσουμε ανάλογα και να διαλέξουμε την μουσική που μας αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved