MEN'S GUIDE

Πώς να συμπεριφερθείς σε έναν καυγά στο μπαρ

Πώς να συμπεριφερθείς σε έναν καυγά στο μπαρ

Όσο φιλήσυχος άνθρωπος και να είσαι, όσο και να αποφεύγεις τους καυγάδες όπως ο διάολος το λιβάνι, αν... νυχτοπερπατάς η πιθανότητα να συναντήσεις κάποιον βλαμμένο που ζει και να αναπνέει για να προκαλεί προβλήματα, θα υπάρχει πάντα γύρω σου.

Ειδικά στα μπαρ που γυρνάς, υπάρχουν πολλοί ανεγκέφαλοι πρόθυμοι να σου χαλάσουν τη νύχτα. Οπότε, να δε θες να βρεθείς στο ΚΑΤ με ανοιγμένο κεφάλι επειδή κάποιος δίπλα σου ήπιε λιγάκι παραπάνω και έχασε τον έλεγχο, δώσε βάση και διάβασε τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις την επίσκεψη στο νοσοκομείο!

Κατ' αρχήν, πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις θα έχεις στο μυαλό σου πως ο πρώτος κανόνας για να μην τραυματιστείς, είναι να μην εμπλακείς! Προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγεις το κακό συναπάντημα με τον άνθρωπο που θέλει να σου χαλάσει τη νύχτα κι αν δεις πως η δουλειά πάει για συμπλοκή, διάλεξε και πάρε κάτι από τα παρακάτω:

1. Προσπάθησε πραγματικά να αποφύγεις τη σωματική επαφή. Πες του ότι λυπάσαι για ότι συνέβη (κι ας μη φταις για κάτι εσύ) και κέρασέ τον ένα ποτό. Εννιά στις δέκα φορές η μέθοδος αυτή έχει επιτυχία!

2. Αντίθετα με τις βλακείες που διαβάζεις πως αυτός που χτυπάει πρώτος έχει το πλεονέκτημα, εσύ θα πρέπει να παραμείνεις ψύχραιμος και να μην κάνεις την πρώτη κίνηση. Άφησε τον άλλον να σου... δείξει τι έχει για σένα και μετά πέρνα στην αντεπίθεση. Απλά να είσαι προετοιμασμένος προκειμένου να αποφύγεις τη γροθιά ή την κλωτσιά του, γιατί αν σε βρει «καλά» θα έχεις πρόβλημα.

3. Ποτέ μη μεταφέρεις τον καυγά έξω από το μπαρ. Άσε τις... βλαχομαγκιές τύπου «πάμε έξω ρε να σου δείξω εγώ» για άλλους. Έτσι του δίνεις χρόνο να προετοιμαστεί...

4. Την ώρα που ξεσπά ο καυγάς, μη ντραπείς να τρέξεις προς την έξοδο του μπαρ. Ισχύει ότι και για το πλοίο που βυθίζεται. Αυτός που είναι δίπλα στην έξοδο κινδύνου, σώζεται!

5. Πάντα να χτυπάς με τη δύναμη όλου σου του σώματος. Μια γροθιά που ξεκινάει από τον αγκώνα σου, δε θα του κάνει κάτι φοβερό, εκτός κι αν το χέρι σου είναι «κουπί».

6. Αν ο κύριος που σου χαλάει τη νύχτα είναι μεθυσμένος και η συμπεριφορά του δείχνει πολύ καλή για να είναι και αληθινή, να παραμείνεις σε εγρήγορση. Μάλλον θα την... αρπάξεις ξαφνικά!

7. Πάντα να ζυγίζεις τον αντίπαλό σου και να προετοιμάζεσαι κατάλληλα. Π.χ. να υποθέσεις πως είναι δεξιόχειρας, οπότε να περιμένεις δεξιά γροθιά του.

8. Όταν κάποιος σου επιτίθεται, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να του χαλάσεις την ισορροπία. Το δεξί σου πόδι πάντα μπροστά και έτοιμο να αποκρούσει επίθεση, ενώ το αριστερό σου χέρι πρέπει να φτάσει στον ώμο του για να τον ρίξεις κάτω.

9. Ποτέ, μα ΠΟΤΕ μην προσπαθήσεις να αφοπλίσεις κάποιον που κρατάει μαχαίρι ή άλλου τύπου αιχμηρό αντικείμενο που μπορεί να σου κάνει ζημιά. Σε τέτοιες περιπτώσεις τρέξε γρήγορα και απέφυγε τη συμπλοκή.

10. Μια πολύ δυνατή γροθιά στο θώρακα του άλλου, έχει πολλές πιθανότητες να τον «ξαπλώσει» κάτω με την πρώτη!

Σχετικές ειδήσεις