MEN'S GUIDE

Αγνή νοσταλγία: Δείτε ΟΛΑ τα παιχνίδια του PlayStation σε ένα βίντεο

Αγνή νοσταλγία: Δείτε ΟΛΑ τα παιχνίδια του PlayStation σε ένα βίντεο
PIXABAY

Αναμφίβολα όταν πρωτοκυκλοφόρησε το πρώτο Playstation, λίγοι πίστεψαν στην επιτυχία που.

Ήταν η εποχή που οι κυρίαρχες δυνάμεις στις οικιακές κονσόλες ήταν η SEGA και η Nintendo, ενώ από κοντά ήταν και η Atari, έτοιμη να διεκδικήσει και πάλι το θρόνο της.

Από το πουθενά στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 η Sony Computer Entertainment κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το PlayStation. Η επιτυχία της συσκευής χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα το PS1 να κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου 1995 στις ΗΠΑ και στις 29 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους στην Ευρώπη.

Στις 15 Νοεμβρίου του 1995 η κονσόλα που άλλαξε τα πάντα στο κεφάλαιο των βιντεοπαιχνδιών, κυκλοφόρησε και στην Ωκεανία.

Το PlayStation είναι η πρώτη κονσόλα που εξήγαγε 100 εκατομμύρια κομμάτια, εννέα χρόνια και έξι μήνες μετά την αρχική κυκλοφορία του.

Το 2000, κυκλοφόρησε ο αντικαταστάτης του PlayStation, ως μια επανασχεδιασμένη slim εκδοχή της κονσόλας, με το όνομα PS one.

Τα τελευταία κομμάτια PS one πωλήθηκαν το χειμώνα του 2004, ενώ η κυκλοφορία του διακόπηκε επίσημα το Μάρτιο του 2005, πουλώντας συνολικά 102 εκατομμύρια κομμάτια από την αρχή της κυκλοφορίας του.

Κάποιος χρήστης με… μεράκι που είναι πίσω από τον λογαριασμό «All Games», υποστηρίζει πως έβαλε στο βίντεο που ακολουθεί, όλα τα παιχνίδια που κυκλοφορήσαν για την κονσόλα.

Είναι όλα; Αδύνατον να γνωρίζουμε.

Εσείς όμως δεν έχετε παρά να απολαύσετε το βίντεο που ακολουθεί.