ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες και καυτές επανεκδόσεις από σήμερα στα θερινά σινεμά

Αλ Πατσίνο
Ο Αλ Πατσίνο στην Αμερικανική Προδοσία

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους θερινούς κινηματογράφους από την Πέμπτη 24 Ιουνίου.

H τελευταία κινηματογραφική εβδομάδα του Ιουνίου εκτός από καύσωνα περιλαμβάνει νέες πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων το οσκαρικό Minari, το ισπανικό θρίλερ Οι Διαρρήκτες και τον Αλ Πατσίνο στον ρόλο ενός εκκεντρικού δικηγόρου.

Οι σινεφίλ από σήμερα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τις επανεκδόσεις των εξαιρετικών φιλμ νουάρ Μπομπ ο Χαρτοπαίχτης και Το Αίνιγμα όπως και το Μπλε Βελούδο του Ντέιβιντ Λιντς.

Minari

Η ταινία του Λι Άιζακ Τσανγκ.μπήκε δυναμικά στις υποψηφιότητες των Όσκαρ κερδίζοντας τελικά το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Το φιλμ βασίζεται στα παιδικά χρόνια του ίδιου του σκηνοθέτη. Μία αμερικανοκορεάτικη οικογένεια μετακομίζει στο Άρκανσο, μένοντας σε ένα τροχόσπιτο, για να αναζητήσει το αμερικάνικο όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς.

Οι Διαρρήκτες (Way Down)

Δραματικό θρίλερ, ισπανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Χάουμε Μπαλαχουέρο.

Η τράπεζα της Ισπανίας στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο που δεν έχει χάρτη, δεν έχει αποθηκευμένα δεδομένα της ασφάλειας της. Ένας νεαρός μηχανικός, ο Τομ, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο και να ληστέψει την τράπεζα. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν μόνο 105 λεπτά για να το καταφέρουν. Η αντίστροφη μέτρηση για την ληστεία του αιώνα μόλις ξεκίνησε.

Αμερικάνικη Προδοσία (American Traitor: The Trial of Axis Sally)

Ο Μάικλ Πόλις σκηνοθετεί τον αξεπέραστο Αλ Πατσίνο. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Ο εκκεντρικός, χαρισματικός δικηγόρος Τζέιμς Λάφλιν αναλαμβάνει την τολμηρή υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μίλντρεντ Γκίλαρς για δέκα κατηγορίες προδοσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αναπάντεχη αρνητική αντίδραση που προκαλεί στην πατρίδα του. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μίλτρεντ αποτέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των Ναζί και αναγκάστηκε να τραγουδήσει ηττοπαθή προπαγανδιστικά τραγούδια στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ευρώπη. Έχοντας τρομοκρατηθεί και πέσει θύμα βιασμού από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, το δεξί χέρι του Χίτλερ, η Μίλντρεντ εκπέμπει μηνύματα γεμάτα μίσος με στόχο να επιβιώσει το σκοτάδι και τον επικίνδυνο πόλεμο του Τρίτου Ράιχ. Παρά τις αποτυχημένες της προσπάθειες να δολοφονήσει τον Γκέμπελς, η Μίλντρεν τελικά αιχμαλωτίζεται από τις Αμερικανικές δυνάμεις και στέλνεται πίσω για δίκη, εκεί όπου κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο Λάφλιν προσπαθεί να σώσει τη φήμη της και παράλληλα να διατηρήσει τη δική του.

Monday


Αισθηματικό δράμα, ελληνικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

H ταινία εξιστορεί τον έρωτα δύο Αμερικανών, του Mickey και της Chloe στην
καρδιά της καυτής καλοκαιρινής Αθήνας. Η ενστικτώδης έλξη, ο αυθορμητισμός του φλερτ και η παραζάλη της ερωτικής νύχτας στην πόλη μια υποσχόμενη Παρασκευή, αναπόφευκτα θα συγκρουστούν με την πραγματικότητα και τους συμβιβασμούς της συμβίωσης. Όπως το hangover μιας Δευτέρας που μοιραία ακολουθεί ένα ξέφρενο σαββατοκύριακο.

Η ταινία γυρίστηκε σε Αθήνα και Αντίπαρο.



Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.