ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ: Έντονες αντιδράσεις για την τιμητική βράβευση του ηθοποιού

Τζόνι Ντεπ τιμητικό βραβείο Ισπανία, αντιδράσεις
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν θα τιμήσει τον Τζόνι Ντεπ με το βραβείο Donostia
AP

Ένωση γυναικών σκηνοθετών της Ισπανίας: «Δεν έχει σημασία αν είσαι κακοποιητής, αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός».

H τιμητική βράβευση του Τζόνι Ντεπ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν τον Σεπτέμβριο έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των γυναικών σκηνοθετών στην Ισπανία.

Θυμίζουμε ότι στο επερχόμενο Φεστιβάλ ο Ντεπ θα τιμηθεί με το βραβείο Donostia για την προσφορά του στον κινηματογράφο, το οποίο αποτελεί την ύψιστη διάκριση της διοργάνωσης. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Cristina Andreu, η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Δημιουργών σε κινηματογράφο και τηλεόραση μιλώντας στο Associated Press, δήλωσε ότι της έχει προκαλέσει «μεγάλη έκπληξη» η απόφαση του φεστιβάλ να τιμήσει τον Ντεπ με την ύψιστη διάκριση, το βραβείο Donostia, παρά τις νομικές εκκρεμότητες που έχει με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, η οποία τον έχει κατηγορήσει για ενδοοικογενειακή βία. Θυμίζουμε ότι 58χρονος σταρ έχει αρνηθεί κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

«Αυτό δηλώνει κάτι πολύ άσχημο για το φεστιβάλ και την ηγεσία του και μεταδίδει ένα φρικτό μήνυμα στο κοινό: Δεν έχει σημασία αν είσαι κακοποιητής, αρκεί να είσαι καλός ηθοποιός», υπογράμμισε η Andreu στο ΑP.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη Ένωση που έχει στενούς δεσμούς με το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν ήδη «μελετά τα επόμενα βήματά της».

Εκτός από το φεστιβάλ της Ισπανίας, και συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό χθες, ο Τζόνι Ντεπ θα λάβει ακόμα ένα τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του αυτή τη φορά από το Karlovy Vary International Film Festival της Τσεχίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Και δεύτερο τιμητικό βραβείο για τον Τζόνι Ντεπ!

Τζόνι Ντεπ: Τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στον κινηματογράφο