ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Netflix: 5 ταινίες που θα μας κάνουν να «λιώσουμε» στον καναπέ μας τον Νοέμβριο

Red Notice Netflix
Red Notice με Ράιαν Ρέινολντς, Γκαλ Γκαντότ και Ντουέιν Τζόνσον
Netflix

Blockbuster, γουέστερν και συγκλονιστικές ιστορίες έρχονται στο Netflix τον Νοέμβριο.

O Νοέμβριος στο Netflix έχει ξεκινήσει δυναμικά με ταινίες που αναμένουμε εδώ και πολύ καιρό.

Απόλυτο highlight του δεύτερου μήνα του φθινοπώρου θεωρείται το Red Notice, μια από τις ακριβότερες παραγωγές της πλατφόρμας που συγκεντρώνει ένα δυνατό καστ: Ντουέιν Τζόνσον, Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς. Παράλληλα, ο Νοέμβριος φέρνει στο Netflix πασίγνωστους ηθοποιούς όπως η Χάλι Μπέρι και ο Ίντις Έλμπα αλλά και συγκλονιστικές ιστορίες που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα!

Από τις νέες πρεμιέρες, εμείς ήδη επιλέξαμε τις 5 ταινίες που θα μας κάνουν να «λιώσουμε» στον καναπέ μας τον Νοέμβριο.

Red Notice


To πολυαναμενόμενο και πανάκριβο Red Notice με πρωταγωνιστές την τρομερή τριάδα, Ντουέιν Τζόνσον, Γκαλ Γκαντότ και Ράιαν Ρέινολντς έρχεται στο Netflix στις 12 Νοεμβρίου και δεν χάνεται με τίποτα! Ένας αναλυτής του FBI καταδιώκει τον πιο περιζήτητο ληστή έργων τέχνης αλλά γίνεται άθελά του συνεργός του στο κυνήγι ενός άπιαστου απατεώνα που έχει πάντα το προβάδισμα.

Πιο αναλυτικά, στην επίσημη σύνοψη αναφέρεται: «Ο Κόκκινος Συναγερμός της Ίντερπολ είναι μια παγκόσμια ειδοποίηση για την αναζήτηση και τη σύλληψη των μεγαλύτερων καταζητούμενων του κόσμου. Όταν όμως μια παράτολμη ληστεία φέρνει κοντά τον κορυφαίο αναλυτή προφίλ του FBI (Τζόνσον) με δύο αντίπαλους εγκληματίες (Γκαντότ και Ρέινολντς), κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί».

Πίσω από το σκηνοθετικό τιμόνι της ταινίας κάθεται ο Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ, στην τρίτη συνεργασία του με τον Ντουέιν Τζόνσον.

Σημειώνονται ότι η ταινία κυκλοφορεί ήδη σε επιλεγμένους κινηματογράφους.

Γιάρα (Yara)


Η συγκλονιστική ιστορία για την εξαφάνιση και τη δολοφονία της 13χρονης Γιάρα Γκαμπιράσιο, που συγκλόνισε την Ιταλία πριν από περίπου μια δεκαετία, έγινε ταινία για το Netflix και ήδη από τις 5 Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη για «στριμάρισμα».

Η έφηβη αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής εξαφανίστηκε μυστηριωδώς όταν έφυγε από το σπίτι της με προορισμό το γυμναστήριο όπου έκανε προπόνηση. Επί τρεις μήνες όλη η Ιταλία αναζητούσε το νεαρό κορίτσι. Δυστυχώς, η ιστορία της Γιάρα είχε τραγική κατάληξη. Η έφηβη βρέθηκε δολοφονημένη σε μια έρημη και θαμνώδη περιοχή από έναν περαστικό, 10 χιλιόμετρα από τον τόπο όπου έμενε. Η σορός του κοριτσιού ήταν σε προχωρημένη σήψη και έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Δέκα χρόνια μετά και ολόκληρη η Ιταλία ακόμα ζητάει απαντήσεις.

Η σύνοψη της ταινίας αναφέρει: «Μια αποφασισμένη εισαγγελέας ασχολείται εμμονικά με την υπόθεση μιας αγνοούμενης 13χρονης και φτάνει στα άκρα για να βρει την αλήθεια. Βασισμένο σε αληθινή υπόθεση».

Πρωταγωνιστούν: Ιζαμπέλα Ραγκονέζε,Αλέσιο Μπόνι,Τόμας Τραμπάκι.

The Harder They Fall

To νέο γουέστερν του Netflix έχει πρωταγωνιστή τον Ίντρις Έλμπα και είναι διαθέσιμο στο Netflix από τις 3 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το πρώτο total black γουέστερν το οποίο αποτελεί σκηνοθετικό ντεμπούτο του 41χρονου Τζέιμς Σάμιουελ και δεύτερο για τον Έλμπα μετά το Concrete Cowboy.

Όπως μας πληροφορεί το Netflix «αυτό δεν είναι σαν εκείνα τα γουέστερν που έβλεπε ο παππούς μας!». Με λίγα λόγια η υπόθεση έχει ως εξής: Θέλοντας να πάρει εκδίκηση, ο Νατ Λαβ καβαλά το άλογό του για να βγάλει από τη μέση, μαζί με τη συμμορία του, τον αρχιμαφιόζο Ρούφους Μπακ που μόλις αποφυλακίστηκε.

Πρωταγωνιστούν: Τζόναθαν Μέιτζορς, Ίντρις Έλμπα, Ζάζι Μπιτς, Ρετζίνα Κινγκ, Ντελρόι Λίντο, Λακίθ Στάνφιλντ, Αρ Τζέι Σάιλερ, Έντι Γκαθέγκι, Ντανιέλ Ντεντγουάιλερ και Ντίον Κόουλ.

Bruised

To σκηνοθετικό ντεμπούτο της Χάλι Μπέρι έρχεται στο Netflix στις 24 Νοεμβρίου.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός η οποία κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, υποδύεται την Τζάκι Τζάστις, μια πρώην -και πλέον ξεπεσμένη- αθλήτρια των ΜΜΑ (Μικτών Πολεμικών Τεχνών) που προσπαθεί εξιλεωθεί για τα λάθη του παρελθόντος. Από τη μία προσπαθεί να επιστρέψει ξανά στους αγώνες ενώ παράλληλα αγωνίζεται για την επιμέλεια του γιου της που τον είχε εγκαταλείψει.

Στη σύνοψη που δίνει το Netflix αναφέρεται: «Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Χάλι Μπέρι σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε ένα θριαμβευτικό δράμα με θέμα τον αθλητισμό, με κεντρικό πρόσωπο μια αθλήτρια που ανακτά τις δυνάμεις της, εντός και εκτός ρινγκ, όταν κανείς πλέον δεν την υπολογίζει».

Για την ερμηνεία της η Μπέρι έχει χύσει λίτρα ιδρώτα στο ρινγκ και τα γυμναστήρια χωρίς ωστόσο να λείπουν οι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι: Έιντριαν Λένοξ, Σίλα Ατίμ, Βαλεντίνα Σεβτσένκο και Στίβεν Μακίνλι Χέντερσον.

7 Αιχμάλωτοι (7 Prisoners)

Η βραζιλιάνικης παραγωγής ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ένας φτωχός έφηβος που προσπαθεί να ξεφύγει από έναν σωματέμπορα αναγκάζεται να σταθμίσει την ηθική του σε σχέση με την πάλη που δίνει να επιβιώσει.

Η ιστορία παρακολουθεί τον νεαρό Ματέους (Μαλέιρος) ο οποίος φεύγει από την εξοχή αναζητώντας μια επαγγελματική ευκαιρία στο Σάο Πάολο σε μια μάντρα που διευθύνει ο Λούκα (Σαντόρο). Φτάνοντας εκεί, γίνεται θύμα ενός εργασιακού συστήματος που θυμίζει σκλαβιά.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Αλεσάντρε Μοράτο ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Κριστιάν Μαλέιρος και Ροντρίγκο Σαντόρο. Κυκλοφορεί στο Netflix στις 11 Νοεμβρίου.



Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.