ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ντουέιν Τζόνσον δεν θα χρησιμοποιεί πλέον πραγματικά όπλα στις ταινίες του

Ντουέιν Τζόνσον
O Ντουέιν Τζόνσον στην τελευταία του ταινία Red Notice

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί πλαστικά όπλα και ειδικά εφέ στις ταινίες του, μετά τον τραγικό θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς στο πλατό του Rust.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντουέιν Τζόνσον, γνωστός και ως The Rock, δεσμεύτηκε χθες να μην χρησιμοποιεί πλέον πραγματικά πυροβόλα όπλα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στις ταινίες του, μετά τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς που πυροβόλησε κατά λάθος ο Άλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα της ταινίας Rust.

Ο Τζόνσον δήλωσε «συντετριμμένος» από την είδηση του θανάτου της διευθύντριας φωτογραφίας, με την τραγωδία αυτή να τον οδηγεί στο να επαναξιολογήσει τη χρήση των πυροβόλων όπλων στα γυρίσματα των ταινιών, που αναλαμβάνει η εταιρεία παραγωγής του Seven Bucks Productions, εξήγησε ο ίδιος σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Variety το βράδυ της πρεμιέρας του Red Notice στο Λος Άντζελες.

«Μια ζωή χάθηκε», δήλωσε ο 49χρονος ηθοποιός, ένας από τους πλέον ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

«Δεν μπορώ να μιλάω παρά μόνο για εμένα τον ίδιο, όμως μπορώ να σας πω, αδιαμφισβήτητα, ότι σε όλες τις ταινίες στις οποίες θα εργαστούμε με τη Seven Bucks Productions – δεν έχει σημασία αν θα είναι ταινία ή τηλεοπτική σειρά ή σε οτιδήποτε άλλο αναλάβουμε την παραγωγή, δεν θα χρησιμοποιούμε πλέον καθόλου αληθινά όπλα», είπε ο The Rock.

Η εταιρεία παραγωγής θα χρησιμοποιεί πλέον πλαστικά όπλα και τα ειδικά εφέ που θα χρειάζονται να προστίθενται στη διαδικασία του post-production.

«Δεν ανησυχούμε για τα δολάρια, δεν ανησυχούμε για το κόστος», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Ο Ντουέιν Τζόνσον, παλιός φίλος του Άλεκ Μπάλντουιν, απηύθυνε επίσης έκκληση για τη θέσπιση νέων πρωτοκόλλων και νέων μέτρων ασφαλείας στη βιομηχανία του κινηματογράφου.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

62ο ΦΚΘ: Η καρδιά της 7ης τέχνης χτυπά στη Θεσσαλονίκη

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2021: Αυτές είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

Ανατροπές στη φορολογική ενημερότητα από το 2022 – Τι αλλάζει