ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Mπρους Σπρίνγκστιν πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής του για μισό δισεκατομμύριο δολάρια

Mπρους Σπρίνγκστιν
O Mπρους Σπρίνγκστιν δεν είναι τυχαία το «Αφεντικό»
AP

Η συμφωνία του «Αφεντικού» με τη Sony αφορά το σύνολο του μουσικού καταλόγου του.

O Μπρους Σπρίνγκστιν μόλις μας έδειξε ποιος είναι το «Αφεντικό». O θρύλος της ροκ πούλησε τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών του στη Sony Music Entertainment έναντι του αστρονομικού ποσού των 500 εκατομμυρίων δολαρίων!

Σύμφωνα με το Billboard η συμφωνία αφορά το σύνολο του μουσικού καταλόγου του Σπρίνγκστιν το οποίο περιλαμβάνει 20 στούντιο και 23 live άλμπουμ, 300 τραγούδια, 7 Eps, κ.ά.

Το «Αφεντικό» έκανε το ντεμπούτο του στη δισκογραφία το 1973 με το «Greetings From Asbury Park, N.J.». Το τελευταίο ολοκληρωμένο του άλμπουμ με τίτλο «Letter To You» κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020.

Στο παρελθόν τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών τους έχουν πουλήσει εμβληματικοί μουσικοί όπως ο Μπομπ Ντίλαν, ο Στίβι Νικς και ο Νιλ Γιανγκ, όμως κανείς δεν άγγιξε το μισό δισεκατομμύριο που πήρε το «Αφεντικό».

Συγκεκριμένα, ο Ντίλαν πούλησε τη μουσική του στη Universal Music Publishing Group προς 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το Hipgnosis Songs Fund αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων του καταλόγου του Νιλ Γιαγκ για περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο Spider-Man και ό,τι νέο έρχεται στα ελληνικά σινεμά αυτή την εβδομάδα

Δήμος Αθηναίων: 5.500 δωρεάν εισιτήρια για 20 θεατρικές παραστάσεις μέσα στις γιορτές


Οι Duran Duran στο Newsbomb.gr: Το νέο άλμπουμ, η φήμη που τους ακολουθεί και τα περίεργα επί σκηνής