ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αθλιότητες στον Παρθενώνα: Εντολή Μενδώνη για προκαταρκτική εξέταση - Σάλος και αντιδράσεις

Αθλιότητες στον Παρθενώνα: Εντολή Μενδώνη για προκαταρκτική εξέταση - Σάλος και αντιδράσεις
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Με αφορμή τις αθλιότητες που εκτυλίχθηκαν στην Ακρόπολη, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει προκαλέσει μια μικρού μήκους ταινία με τον τίτλο «Ξεπαρθενών», κατά τη διάρκεια της οποίας ζευγάρι ομοφυλόφιλων προβαίνει σε χυδαίες πράξεις σε δημόσια θέα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει σε ανακοίνωση του τα εξής:

«Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Survivor: Πανικός στον Άγιο Δομίνικο - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Πιλίδης και Κατσαούνης (vid)

Πέθανε ο ηθοποιός Πάνος Ηλιόπουλος

Survivor: Μπέλλος και Λιανός γνωρίζονται από παλιά - Δείτε τη γυναίκα του Μαχητή video)

Σάκης Κατσούλης: Όσα αποκάλυψε για τις αμοιβές των παικτών του Survivor (video)