ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Δείτε ποιες ταινίες βγαίνουν σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Άναψέ με («Turn me on, dammit!»)
Στο παγωμένο Skoddeheimen της Νορβηγίας, η 15χρονη Alma κυριεύεται από τις ορμόνες της εφηβείας και έχει ρομαντικές φαντασιώσεις για τον Artur, το αγόρι που της αρέσει, αλλά και πιο «πονηρές» για σχεδόν όλους τους άντρες γύρω της. Αστεία, ειλικρινής και απολαυστική ταινία που βλέπει την εφηβεία με χιούμορ και ρεαλισμό.

turn-me-on-dammit-2

Battleship
Οι δυνάμεις του αμερικάνικου και του γιαπωνέζικου ναυτικού πραγματοποιούν ασκήσεις ανοιχτά της Χαβάης, όταν κάποια στιγμή βρίσκονται αντιμέτωπες με τεχνολογικά προηγμένους εξωγήινους που εισβάλλουν στη Γη. Ο κακός χαμός με λίγα λόγια, σε ένα ακόμη αμερικάνικο blockbuster του Michael Bay το οποίο το βλέπεις μόνο για χαβαλέ με παρέα και για να δεις πως τα πάει η Rihanna στην πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο. Spoiler: Όχι και τόσο καλά.

Ανοιχτά Μικρόφωνα
Ο Νίκος Σκαρέντζος γυρίζει ένα πλήρες και τολμηρό ντοκιμαντέρ για το ελληνικό χιπ χοπ και τον τρόπο με τον οποίο οι στίχοι του αντανακλούν την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα. Συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι του μουσικού και καλλιτεχνικού χώρου, από τον Τζίμη Πανούση και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μέχρι την Σώτη Τριανταφύλλου και τον Διονύση Τσακνή, κ.α.

mikrofona

Οίκος Ανοχής («L' Apollonide»)
Οι τελευταίες μέρες ενός πολυτελούς οίκου ανοχής στο Παρίσι στο τέλος του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα, μέσα από μια καταγραφή γεμάτη ειλικρίνεια, εικαστικά κομψές εικόνες και εγκεφαλικά παιχνίδια αλλά και αλληγορικά μηνύματα για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Σε σκηνοθεσία του Bertrand Bonello, με τους Hafsia Herzi, Celine Sallette και Jasmine Trinca.

couverture-digipack-lapollonide-small

Ο Άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή («The Man with the Movie Camera»)
Το αξεπέραστο αριστούργημα του Dziga Vertov που δημιούργησε το στυλ του cinema verite και επηρέασε μέχρι και τον σημερινό τρόπο που γυρίζονται οι διαφημίσεις και τα βίντεο κλιπ. Ένας καμεραμάν γυρίζει τις μεγαλουπόλεις της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη δεκαετία του ´20, με μια κάμερα στον ώμο, και καταγράφει την καθημερινή ζωή.

Magic Hour
Ένας αποτυχημένος σκηνοθέτης και ένας απατημένος σύζυγος συναντιούνται τυχαία και ξεκινούν μια περιπλάνηση στην ελληνική επαρχία. Ελληνική ταινία του Κώστα Καπάκα με τους Ρένο Χαραλαμπίδη, Γιώργο Σουξέ, Κώστα Τσάκωνα και Τάσο Αντωνίου.

Σούπερ Δημήτριος
Μια low budget και εντελώς χιουμοριστική ταινία του Γιώργου Παπαϊωάννου, με τους Δημήτρη Βαϊνά, Πάρη Παπαδόπουλο και Όλγα Σφέτσα. Όταν ο Κάπτεν Φ.Ρομ, απαιτώντας να τον φωνάζουν με το πραγματικό του όνομα, μετατρέπει τον Λευκό Πύργο σε γιγάντιο ποτήρι φραπέ και εξαφανίζει όλο το γύρο από τα σουβλατζίδικα της Θεσσαλονίκης, ο Σούπερ Δημήτριος αναλαμβάνει να σώσει την πόλη. Καταλάβατε.