ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Iron Maiden: To «The Number of the Beast» κλείνει τα 40 - Ο Έντι, η κραυγή και τα spooky φαινόμενα

Iron Maiden
Το Number of the Beast θα ακουστεί live στη συναυλία των Iron Maiden στην Αθήνα τον Ιούλιο
Αρχείο Newsbomb.gr

Οι Iron Maiden επιστρέφουν τον Ιούλιο στην Ελλάδα για μια μεγάλη συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σε λίγες μέρες το The Number of the Beast των Iron Maiden γίνεται 40 ετών και πρόκειται αναμφίβολα για τον δίσκο που όρισε το heavy metal και επαναπροσδιόρισε τον σκληρό ήχο γενικότερα.

Το τρίτο επίσημο άλμπουμ των Iron Maiden, κυκλοφόρησε σε μορφή βινυλίου στις 22 Μαρτίου 1982 μέσω της δισκογραφικής εταιρείας ΕΜΙ κι έκτοτε το The Number of the Beast έχει γίνει ο αγαπημένος δίσκος εκατομμυρίων μουσικόφιλων σε όλο τον πλανήτη.

Fun trivia για το «The Number of the Beast»

1. Το The Number of the Beast είχε τεράστια εμπορική επιτυχία. Οι New York Times ανέφεραν το 2010 ότι πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια αντίτυπα και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 είχαν πουληθεί σχεδόν 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

2. Είναι ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος που έφτασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ, φτάνοντας στο Νο1.

3. Είναι το πρώτο άλμπουμ τον Iron Maiden με τον Bruce Dickinson στα φωνητικά, και το τελευταίο με τον Clive Burr στα drums.

4. Το άλμπουμ επανεκδόθηκε στις 26 Οκτωβρίου 1995 σε μορφή CD.

5. Η ηχογράφηση και η μίξη του δίσκου έγινε μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων, στα Battery Studios με παραγωγό τον Martin Birch.

6. Το εξώφυλλο του δίσκου σχεδιάστηκε από τον Ντέρεκ Ριγκς, όπως και όλα τα άλλα εξώφυλλα δίσκων του συγκροτήματος κατά τη δεκαετία του '80. Η εικόνα της μασκότ του συγκροτήματος, του Έντι, να χειραγωγεί τον Διάβολο σαν μαριονέτα, αποτέλεσε λόγο για σφοδρή κριτική κατά του συγκροτήματος, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

7. Σύμφωνα με τον Ριγκς, η εικόνα αυτή ήταν εμπνευσμένη από το κόμικ Doctor Strange, ενώ οι εικόνες της Κόλασης από μεσαιωνικές Χριστιανικές εικόνες.

8. Το ομότιτλο τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από έναν εφιάλτη που είδε στον ύπνο του ο Harris αφού πριν είχε δει την ταινία «Damien: Omen II».

9. Το άλμπουμ ήταν πολύ μεγάλο σε διάρκεια για να ακούγεται αρμονικά σε βινύλιο, οπότε το συγκρότημα έπρεπε να αποφασίσει μεταξύ του Gangland και του Total Eclipse. Αν και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος (ειδικά ο Dickinson) εξέφρασαν την προτίμηση τους για το Total Eclipse, ο Harris αποφάσισε ότι το τραγούδι ήταν πιο πειραματικό από ό,τι θα ήθελε για τους Maiden και έτσι χρησιμοποιήθηκε το Gangland. Το Total Eclipse κυκλοφόρησε τελικά ως B Side single στο Run to the Hills, το οποίο κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν από το άλμπουμ.

10. Οι φαν λατρεύουν αυτό το άλμπουμ, αλλά ο Steve και ο Bruce προτιμούν τον διάδοχο του, Piece of Mind.

11. Το συγκρότημα είχε αρχικά ζητήσει από τον Vincent Price να απαγγείλει την αρχική φράση για το The Number of the Beast, αλλά ο Price ζήτησε 25.000 λίρες, έτσι πήγαν με τον Barry Clayton.

12. Κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του άλμπουμ, υπήρχαν φήμες ότι στο στούντιο συνέβαιναν υπερφυσικά φαινόμενα, όπως φώτα που αναβόσβηναν, περίεργοι θόρυβοι, καθώς και περίεργες σκιές στου τοίχους.

13. Όπως εξήγησε στη σειρά του BBC Classic Albums, η κραυγή του Bruce Dickinson στο τέλος της εισαγωγής ήταν αποτέλεσμα του παραγωγού Martin Birch που ανάγκασε το συγκρότημα να επαναλάβει την εισαγωγή αρκετές φορές. Ο Dickinson βαρέθηκε τόσο πολύ με τις συνεχείς επαναλήψεις, που έβγαλε την κραυγή από απογοήτευση και ταίριαξε τόσο καλά που το συγκρότημα αποφάσισε να την κρατήσει.

14. Στην τελευταία του ραδιοφωνική εκπομπή για το BBC Radio 6, κατά τη διάρκεια ενός τμήματος φόρου τιμής στον Ronnie James Dio, ο Dickinson ανέφερε ότι το Children of the Sea των Black Sabbath αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Children of the Damned.

Οι Iron Maiden επιστρέφουν στην Ελλάδα για μια μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ δεν θέλει να επιστρέψει ως «Χάρι Πότερ», αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

Έσκασε η βόμβα - Οι Iron Maiden έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2022!

Iron Maiden: «Βουτιά» στο 1988 - Η πρώτη συναυλία του «Θηρίου» στην Ελλάδα που έμεινε στην ιστορία