ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ιντιάνα Τζόουνς 5»: Επιστροφή στις ρίζες για τον 80χρονο Χάρισον Φορντ

Ιντιάνα Τζόουνς
Ο Χάρισον Φορντ στον ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς για πέμπτη -και τελευταία- φορά
Αρχείο Newsbomb.gr

Ο Μαντς Μίκελσεν μας δίνει μια μικρή γεύση από την πέμπτη ταινία Ιντιάνα Τζόουνς.

Σύντομα θα δούμε τον Μαντς Μίκελσεν να παίζει τον ρόλο του «κακού» στη νέα και πολυαναμενόμενη πέμπτη ταινία «Ιντιάνα Τζόουνς», δίπλα στον Χάρισον Φορντ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο The Hollywood Reporter, ο Δανός ηθοποιός μίλησε για την επερχόμενη ταινία, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι θα μοιάζει πολύ με τις δύο πρώτες ταινίες του επιτυχημένου franchise! Θα πρέπει να αναμένουμε λοιπόν μια επιστροφή στις ρίζες των αρχών της δεκαετίας του ’80!

«Το [Raiders of the Lost Ark] ήταν μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες, η οποία θύμιζε τη χρυσή εποχή των ταινιών του 1940 – αυτό κάνει και η πέμπτη ταινία επίσης. Επιστρέφουν πολύ πίσω, στην πρώτη και τη δεύτερη ταινία και αποκτούν αυτή την πρωτότυπη αίσθηση, τον αυθεντικό Indy, και θα είναι επικό», σημείωσε ο Μίκελσεν.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στον σκηνοθέτη της ταινίας, Τζέιμς Μάνγκολντ (Ford v Ferrari) που αντικατέστησε τον Στίβεν Σπίλμπεργκ ο οποίος παραμένει στην ταινία από τη θέση του εκτελεστικού παραγωγού. «Έμοιαζε σαν ταινία του Σπίλμπεργκ, αν και προφανώς ο Τζέιμς την έκανε με το ίδιο όραμα».

Ερωτηθείς για την κατάσταση του Χάρισον Φορντ που είχε τραυματιστεί στον ώμο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Μίκελσεν ανέφερε ότι είχε εντυπωσιαστεί με την φυσική κατάσταση του συμπρωταγωνιστή του, ο οποίος τον Ιούλιο θα συμπληρώσει τα 80 του χρόνια!

«Ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησα, είναι ένα εξωφρενικά δυνατό άτομο. Όχι μόνο ως ηθοποιός αλλά σωματικά. Θυμάμαι την πρώτη μέρα που κάναμε γυρίσματα, ήταν νυχτερινό γύρισμα και σταματήσαμε στις 5 το πρωί — και μετά ανέβηκε στο ποδήλατό του και έκανε μια διαδρομή 50 χιλιομέτρων. Ο Χάρισον είναι ένα τέρας άντρα, ένα πολύ ωραίο τέρας».

Το «Ιντιάνα Τζόουνς 5» θα είναι η πέμπτη και τελευταία ταινία του Χάρισον Φορντ στον ρόλο του αρχαιολόγου της καρδιάς μας. Η πολύπαθη ταινία θα κυκλοφορήσει στα σινεμά στις 30 Ιουνίου 2023.


Διαβάστε επίσης

Χάρισον Φορντ: Από το Ιντιάνα Τζόουνς πρωταγωνιστής σε νέα τηλεοπτική σειρά!

Επιτέλους ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του «Ιντιάνα Τζόουνς 5»!