ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξέρουμε ποιες νέες ταινίες θα δείτε σήμερα στα σινεμά

Λούις Γουέιν: Ενας Ξεχωριστός Κόσμος
Λούις Γουέιν: Ενας Ξεχωριστός Κόσμος, με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς
Spentzos Film

Οι ταινίες που κυκλοφορούν στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Μια πληθώρα ταινιών κυκλοφορεί από σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου, στα σινεμά. Από τις νέες κυκλοφορίες ξεχωρίζει η ταινία «Λούις Γουέιν: Ενας Ξεχωριστός Κόσμος», με πρωταγωνιστή τον «Doctor Strange», Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Δείτε αναλυτικά όλες τις νέες ταινίες που στους κινηματογράφους, την Πέμπτη 19 Μαΐου.

Λούις Γουέιν: Ενας Ξεχωριστός Κόσμος (The Electrical Life of Louis Wain)

Η ξεχωριστή και αληθινή ιστορία του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν, του οποίου οι παιχνιδιάρικες και συχνά ψυχεδελικές εικόνες βοήθησαν στο να αλλάξει παντοτινά η άποψη του κοινού για τις γάτες. Ξεκινώντας από 19ο αιώνα και φθάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1930, ακολουθούμε τις απίστευτες περιπέτειες αυτού του εμπνευσμένου αλλά αφανούς ήρωα, καθώς επιχειρεί να ξεκλειδώσει τα «ηλεκτρικά φορτισμένα» μυστήρια του κόσμου και να κατανοήσει καλύτερα την ίδια τη ζωή του και την βαθιά αγάπη που μοιραζόταν με την σύζυγό του Έμιλυ.

Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κλερ Φόι, Άντρεα Ράιζμπορο. Σκηνοθεσία: Γουίλ Σάρπε

Κώδικας: Εκδίκηση (The Protégé)

Η Άννα (Μάγκι Κιου) έχει ανελιχθεί στην πιο εξειδικευμένη δολοφόνο στον κόσμο, αφού εκπαιδεύτηκε από τον θρυλικό δολοφόνο Μούντι (Σάμιουελ Τζάκσον) που τη διέσωσε όταν εκείνη ήταν παιδί. Όταν ο Μούντι - ο άντρας που ήταν σαν πατέρας της και της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για την εμπιστοσύνη και την επιβίωση - σκοτώνεται βάναυσα, η Άννα ορκίζεται εκδίκηση. Καθώς εμπλέκεται με έναν αινιγματικό δολοφόνο (Μάικλ Κίτον) που δεν θα της κρύψει την έλξη του προς εκείνη, η αντιπαράθεση τους γίνεται θανατηφόρα.

Το Κοστούμι (The Outfit)

Από τον Γκράχαμ Μουρ, τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο της ταινίας «Το Παιχνίδι της Μίμησης» (The Imitation Game) έρχεται το «The Outfit» ένα συναρπαστικό και αριστοτεχνικό θρίλερ στο οποίο ένας έμπειρος ράφτης (τον υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ, Μαρκ Ράιλανς) πρέπει να φανεί πιο έξυπνος από μια επικίνδυνη ομάδα μαφιόζων, προκειμένου να επιβιώσει σε μια μοιραία νύχτα.

Πρωταγωνιστούν Μαρκ Ράιλανς, Ζόι Ντόιτς, Τζόνι Φλιν, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ. Σκηνοθεσία: Γκράχαμ Μουρ.

Τα Κορδόνια (Lacci)

Νάπολη, δεκαετία ’80. Ένα φαινομενικά ευτυχισμένο ζευγάρι με τα δυο τους παιδιά περπατούν χαρούμενοι στα στενά της πόλης. Όμως ο γάμος τους περνά σοβαρή κρίση. Μία ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας που προσπαθεί να διερευνήσει κατά πόσο οι δεσμοί που μας ενώνουν με αυτούς που αγαπάμε παραμένουν ισχυροί με την πάροδο του χρόνου, ή μετατρέπονται σε βολικές δεσμεύσεις ριζωμένες στην καθημερινότητα.

Νύχτα της φωτιάς (Prayers for the Stolen)

Σε μια απομονωμένη πόλη στα βουνά του Μεξικού, τα κορίτσια έχουν αγορίστικα κουρέματα και έχουν μάθει να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα όταν τα μαύρα SUV των καρτέλ εμφανίζονται από μακριά. Μόνο που μια μέρα, ένα από αυτά δεν θα προλάβει να κρυφτεί εγκαίρως.

Μαγνητικά πεδία (Magnetic Fields)

Ένα συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά, και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου, η χημεία μεταξύ των οποίων είναι… μαγνητική. Σκηνοθεσία: Γιώργος Γούσης.

Νίτραμ (Nitram)

Ο Νίτραμ ζει με τη μητέρα και τον πατέρα του στα προάστια της Αυστραλίας στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Ζει μια ζωή απομόνωσης και απογοήτευσης, χωρίς να μπορεί να προσρμοστεί. Αυτό συμβαίνει μέχρι που απροσδόκητα δημιουργεί μια στενή φιλία με μια ασκητική κληρονόμο, την Έλεν. Ωστόσο, όταν αυτή η σχέση καταλήγει σε τραγικό τέλος και η μοναξιά κι ο θυμός του Νίτραμ μεγαλώνουν, αρχίζει μια αργή κατηφόρα που οδηγεί στην καταστροφή.




Διαβάστε επίσης

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο καταφτάνει στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα της ταινίας «Tin Soldier»

Έλεν Μίρεν και Χάρισον Φορντ σε νέα prequel σειρά του «Yellowstone»