Squid Game Infographic
Ένα χρόνο μετά, το Squid Game παραμένει στην κορυφή του Netflix
Πηγή: Newsbomb.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Squid Game: Ένα χρόνο μετά συνεχίζει να γράφει ιστορία - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

To Squid Game συμπληρώνει ένα χρόνο από την κυκλοφορία του στο Netflix. 

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2021 μια νέα κορεάτικη σειρά κυκλοφορεί στο Netflix, ένα παιδικό τραγουδάκι στοιχειώνει τα social media και τα αυτιά μας, μια πελώρια απειλητική κούκλα μας παγώνει το αίμα με το θανατηφόρο βλέμμα της και έξι παιδικά παιχνίδια αποδεικνύονται πολύ πιο επικίνδυνα και φρικιαστικά από όσο πιστεύαμε... Το Squid Game (Το Παιχνίδι του Καλαμαριού) μπαίνει στη ζωή μας και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

«Χρειάστηκαν 12 χρόνια για να έρθει στη ζωή η πρώτη σεζόν του Squid Game. Χρειάστηκαν όμως 12 μέρες για να γίνει η πιο δημοφιλής σειρά στην ιστορία του Netflix», τάδε έφη ο δημιουργός, σκηνοθέτης και σκηνογράφος του πρότζεκτ, Χουάνγκ Ντονγκ -χιουκ. Η σειρά που εν μία νυκτί έγινε viral στο TikTok και στα social media και προκάλεσε πραγματική φρενίτιδα σε όλο τον πλανήτη, κατέκτησε φυσικά και τον «γίγαντα» του streaming, σαρώνοντας όλα τα ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι τις πρώτες 28 μέρες από την κυκλοφορία του συγκέντρωσε 1.65 δισεκατομμύρια ώρες προβολής σκαρφαλώνοντας στην πρώτη θέση της λίστας με τις πιο δημοφιλείς σειρές στην ιστορία του Netflix, κατέχοντας μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, τον τίτλο της πιο επιτυχημένης σειράς της πλατφόρμας όπως και της πρώτης κορεατικής σειράς στο Netflix που έφτασε στο νούμερο ένα στις ΗΠΑ.

Squid Game Infographic
Squid Game: Τo Infographic του Newsbobm.gr για την πιο επιτυχημένη σειρά στην ιστορία του NetflixNewsbomb.gr


Το Squid Game είναι ασταμάτητο και εκτός από την τηλεθέαση κατακτά και τα βραβεία. Από τα Critics Choice Awards και τα SAGA μέχρι τις Χρυσές Σφαίρες και τα πρόσφατα Emmy, η σειρά του Netflix γράφει ιστορία ως η πρώτη μη αγγλόφωνη σειρά που καταφέρνει να κερδίσει τόσο σημαντικά βραβεία.

Η σειρά που έχει αναδειχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, όχι μόνο έχει ανοίξει τις πόρτες του Χόλιγουντ στους πρωταγωνιστές του (πρόσφατα ο Λι Τζονγκ-τζε που υποδύθηκε τον παίκτη 456 μπήκε στο σύμπαν του Star Wars και συγκεκριμένα στο καστ του The Acolyte), άλλα έβαλε τις κορεάτικες σειρές στις συνδρομητικές πλατφόρμες και στις ζωές μας.

Μάλιστα το Netflix έχει δώσει και επίσημα το «πράσινο φως» για τη δεύτερη σεζόν του Squid Game, ενώ σύμφωνα με τον Χουάνγκ υπάρχουν συζητήσεις τόσο για μια τρίτη σεζόν όσο και για ένα ολόκληρο σύμπαν γύρω από Το Παιχνίδι του Καλαμαριού με ταινίες, spinoffs, ριάλιτι σόου, κλπ. Γεγονός που στις αρχές του έτους, επιβεβαίωσε και ο Τεντ Σαράντος, συν-CEO και επικεφαλής περιεχομένου του Netflix, λέγοντας συγκεκριμένα: «Το σύμπαν του Squid Game μόλις ξεκίνησε!».

Σε άλλα νέα, η επιρροή και η επίδραση της σειράς είναι τόσο μεγάλη ώστε οι Αρχές του Λος Άντζελες όρισαν επίσημα την 17η Σεπτεμβρίου «Ημέρα Squid Game» (ημερομηνία κατά την οποία έκανε πρεμιέρα), σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της νοτιοκορεατικής σειράς του Netflix.

Διαβάστε επίσης:

Emmy 2022: Ζεντάγια και Squid Game έγραψαν ιστορία στα «τηλεοπτικά Όσκαρ»

Οι Αρχές του Λος Άντζελες όρισαν την 17η Σεπτεμβρίου «Ημέρα Squid Game»

Αυτές είναι οι νέες σειρές και οι ταινίες που βλέπουμε στο Netflix αυτή την εβδομάδα



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ