ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο σπουδαίος συνθέτης Άντζελο Μπανταλαμέντι

Άντζελο Μπανταλαμέντι
O Άντζελο Μπανταλαμέντι πέθανε στα 85 του χρόνια από φυσικά αίτια
Chris Pizzello/Invision/AP

Ο συνθέτης Άντζελο Μπανταλαμέντι υπήρξε συνεργάτης του Ντέιβιντ Λιντς και ο άνθρωπος πίσω από το σάουντρακ της σειράς Twin Peaks.

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Άντζελο Μπανταλαμέντι (Angelo Badalamenti), o σπουδαίος συνθέτης και συνεργάτης του Ντέιβιντ Λιντς. O γνωστός σύνθετης πέθανε από φυσικά αίτια στο σπίτι του στο Νιου Τζέρσεϊ, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως επιβεβαίωσε η ανιψιά του στο The Hollywood Reporter.

Ο Μπανταλαμέντι «έντυσε» μουσικά τη σειρά Twin Peaks και μάλιστα χωρίς να έχει δει ένα πλάνο και ταινίες όπως οι: Blue Velvet, Mullholand Drive, Wild at Hear, Lost Highway, The Straight Story, κ.ά. Μάλιστα για τη μουσική της σειράς ο Μπανταλαμέντι τιμήθηκε με βραβείο Grammy και έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Emmy.

Η πρώτη συνεργασία του με τον Ντέιβιντ Λιντς έγινε στην ταινία του 1986 Μπλε Βελούδο, με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Μάλιστα, ο συνθέτης έκανε και ένα cameo στο ρόλο του πιανίστα του κλαμπ όπου εμφανιζόταν ο χαρακτήρας της Ροσελίνι. Eπίσης, cameo εμφάνιση έκανε και στο Mullholand Drive, που έπαιξε έναν μαφιόζο.

O Μπανταλαμέντι έγραψε επίσης τα soundtracks των ταινιών: Gordon’s War (1973), Law and Disorder (1974), Auto Focus, The Comfort of Strangers και Dominion: Prequel to the Exorcist.

O συνθέτης είχε συνεργαστεί με «ιερά τέρατα» της μουσικής όπως οι: Ντέιβιντ Μπόουι, Λάιζα Μινέλι, Pet Shop Boys, Σίρλεϊ Μπάσι, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Νίνα Σιμόν, Μαριάν Φέιθφουλ. Επίσης συνέθεσε τη μουσική για τη λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη.

Διαβάστε επίσης

Χρυσές Σφαίρες 2023: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

Πρώτη ματιά στο σίκουελ του «Joker» με τον Χοακίν Φίνιξ

Netflix: Το Maestro και οι νέες σειρές και ταινίες της εβδομάδας