ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι Depeche Mode παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι

Depeche Mode
Depeche Mode
AP

Το «Ghosts Again» είναι το πρώτο single που ακούμε από το νέο επερχόμενο άλμπουμ των Depeche Mode, με τίτλο «Memento Mori».

Οι θρυλικοί Depeche Mode επιβεβαίωσαν πως το επερχόμενο νέο τους άλμπουμ, Memento Mori, θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου μέσω της Panik Records/Sony Music.

Πριν την επίσημη κυκλοφορία του άλμπουμ, παίρνουμε μια πρώτη γεύση με το πρώτο single, Ghosts Again.

«Για μένα, το Ghosts Again δίνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ μελαγχολίας και χαράς», λέει ο Gahan, «Είναι σπάνιο για μένα να ηχογραφήσω ένα τραγούδι το οποίο ακούω ξανά και ξανά, αλλά δεν το βαριέμαι– κι επιτέλους είμαι ενθουσιασμένος που το κυκλοφορούμε».

Το βίντεο για το Ghosts Again επιμελήθηκε ο επί χρόνια συνεργάτης του γκρουπ, Anton Corbijn, ο οποίος σχεδίασε και το εξώφυλλο για το άλμπουμ.

Το Memento Mori αποτελεί το 15ο studio άλμπουμ των Depeche Mode και το πρώτο τους χωρίς τον Andrew “Fletch” Fletcher, ο οποίος απεβίωσε το 2022. Σε παραγωγή του James Ford, με επιπλέον παραγωγή της Marta Salogni, η δισκογραφική αυτή δουλειά δημιουργήθηκε στα πρώτα στάδια της πανδημίας, έχοντας ως αποτέλεσμα πολλές ιστορίες των τραγουδιών να αντλούν έμπνευση από εκείνη την περίοδο. Στα 12 νέα tracks θα ακούσουμε διαφορετικούς ήχους και διαθέσεις, με θέματα όπως παράνοια, ψύχωση, κάθαρση και χαρά.

Τrack listing του Memento Mori:

1. My Cosmos Is Mine
2. Wagging Tongue
3. Ghosts Again
4. Don’t Say You Love Me
5. My Favourite Stranger
6. Soul With Me
7. Caroline’s Monkey
8. Before We Drown
9. People Are Good
10. Always You
11. Never Let Me Go
12. Speak To Me

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, το άλμπουμ θα υποστηριχθεί με την περιοδεία The Memento Mori Tour. Η νέα αυτή περιοδεία των Depeche Mode είναι η πρώτη τους μετά από 5 χρόνια απουσίας από την σκηνή, ενώ αποτελεί την 19η περιοδεία τους συνολικά.

Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 23 Μαρτίου με περιορισμένες εμφανίσεις στην Βόρεια Αμερική και ύστερα θα μεταφερθεί στην Ευρώπη στις 16 Μαΐου για συναυλίες σε μεγάλα στάδια όπως Stade de France του Παρισιού, Olympic Stadium του Βερολίνου, San Siro Stadium του Μιλάνου και Twickenham Stadium του Λονδίνου μεταξύ άλλων.

Έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια αντίτυπα και έχοντας παίξει ζωντανά για περισσότερους από 35 εκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως, οι Depeche Mode παραμένουν μέχρι και σήμερα μία από τις πιο επιδραστικές μπάντες στην ιστορία της μουσικής.

Διαβάστε επίσης

Depeche Mode: Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Andy Fletcher

Πέθανε ο ιδρυτής των Depeche Mode, Andy Fletcher

Σινεμά: Νέες ταινίες με άρωμα Όσκαρ