ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Indiana Jones and the Dial of Destiny»: Ο Ιντιάνα Τζόουνς πάει Κάννες

Indiana Jones and the Dial of Destiny
Ο Χάρισον Φορντ στο ρόλο του Ιντιάνα Τζόουνς για τελευταία φορά

Η νέα ταινία «Indiana Jones and the Dial of Destiny» θα κάνει πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ Καννών.

Το «Indiana Jones and the Dial of Destiny» του Τζέιμς Μάνγκολντ θα είναι μεταξύ των ταινιών που θα κάνουν πρεμιέρα στις Κάννες, σύμφωνα με το Variety, ακολουθώντας τα βήματα του «Τοp Gun: Maverick» το 2022.

Σε παραγωγή των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζορτζ Λούκας, ο Χάρισον Φορντ υποδύεται για πέμπτη τελευταία φορά τον διάσημο αρχαιολόγο. Μαζί του πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων, οι Μαντς Μίκελσεν, Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ και Αντόνιο Μπαντέρας.

Ο νέος Ιντιάνα Τζόουνς αποτελεί την ακριβότερη ταινία της Lucasfilm και συγχρόνως την όγδοη πιο ακριβή ταινία όλων των εποχών, με μπάτζετ που αγγίζει αγγίζει τα 259 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Όσον αφορά την υπόθεση, η ιστορία τοποθετείται στο 1969, στην αυγή της διαστημικής εποχής. Την ώρα που ο άνθρωπος ταξίδευε προς το φεγγάρι, ο Ιντιάνα Τζόουνς έβρισκε τους ναζί και πάλι στο δρόμο του.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή είναι η πρώτη ταινία Ιντιάνα Τζόουνς χωρίς τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο σκηνοθετικό τιμόνι. Ωστόσο ο σκηνοθέτης δίνει το «παρών» από τη καρέκλα του παραγωγού. Για ακόμα μια -και τελευταία- φορά, την επική μουσική του φιλμ αναλαμβάνει ο θρυλικός Τζον Γουίλιαμς. Στη Διεύθυνση Φωτογραφίας βρίσκεται ο «δικός μας» Φαίδων Παπαμιχαήλ.

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Ιουνίου 2023.

Αν και το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναμένεται να ανακοινωθεί στις 13 Απριλίου, υπάρχουν ήδη οι πρώτες φήμες και για άλλες ταινίες που θα κάνουν την πρεμιέρα τους εκεί, όπως το «Asteroid City» του Γουές Άντερσον με τον Τομ Χανκς και η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Killers of the Flower Moon» με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής όπως ανακοίνωσε το περασμένο μήνα το Φεστιβάλ θα είναι ο Ρούμπεν Έστλουντ ο Σουηδός σκηνοθέτης που κέρδισε δύο φορές τον Χρυσό Φοίνικα για το «The Square» και το «Triangle of Sadness».

Το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 27 Μαΐου.

Διαβάστε επίσης

Όσκαρ 2023: Το συγκινητικό reunion του Ιντιάνα Τζόουνς με τον «Short Round»

Χάρισον Φορντ: Ο Ίντι «ξανάνιωσε» στο νέο τρέιλερ του Ιντιάνα Τζόουνς 5

Ιντιάνα Τζόουνς: Ο Χάρισον Φορντ είναι αναντικατάστατος

Το νέο Ιντιάνα Τζόουνς επιτέλους έχει τρέιλερ και τίτλο!