ΚΟΣΜΟΣ

Μάθιου Πέρι: Ήθελε να ιδρύσει ίδρυμα για απεξάρτηση από καταχρήσεις ουσιών πριν από τον θάνατό του

Μάθιου Πέρι: Ήθελε να ιδρύσει ίδρυμα για απεξάρτηση από καταχρήσεις ουσιών πριν από τον θάνατό του

Ο Μάθιου Πέρι μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι οι συμπρωταγωνιστές του στη σειρά ήταν εκείνοι που τον στήριξαν και τον βοήθησαν τη δύσκολη περίοδο της ζωής του.

Ο Μάθιου Πέρι ήθελε να βοηθήσει συνανθρώπους του που πάλευαν με την κατάχρηση ναρκωτικών πριν από τον τραγικό θάνατό του.

Σύμφωνα με το People, ο σταρ των «Friends» σχεδίαζε να δημιουργήσει έναν οργανισμό για να βοηθήσει όσους υπέφεραν από προβλήματα ουσιών.

Στα απομνημονεύματά του, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», ο Πέρι περιέγραψε τα προβλήματα εξάρτησής του, εξηγώντας ότι παρακολούθησε περίπου 6.000 συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών και πήγε σε κέντρο απεξάρτησης 15 φορές.

Επιπλέον, υπολόγισε ότι ξόδεψε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να απεξαρτηθεί.

Το 2013, ίδρυσε το Perry’s House στην κατοικία του στο Μαλιμπού για άνδρες που πάσχουν από αλκοολισμό.

Οι εθισμοί του

Ο Μάθιου Πέρι πάλευε για χρόνια με τους δαίμονές του. «Έπαιρνα 55 Vicodin ημερησίως και έπινα σχεδόν μισό μπουκάλι βότκα απλώς για να βγάλω τη μέρα», «έδωσα περίπου εννιά εκατομμύρια δολάρια για να απεξαρτηθώ», έχει αποκαλύψει ο ίδιος στο βιβλίο του.

Ο ηθοποιός είχε ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης 28 ημερών ήδη από το 1997, για τον εθισμό στο Vicodin και στη συνέχεια άλλη μια περίοδο αποτοξίνωσης για τον εθισμό στα οπιοειδή (OxyContin) και το αλκοόλ το 2001.

Νοσηλεύτηκε ξανά το 2002 και μπήκε για αποτοξίνωση στη Marina del Rey της Καλιφόρνια. Υπολογίζεται ότι έχει κάνει αποτοξίνωση 65 φορές, ότι παρακολούθησε 6.000 συναντήσεις ΑΑ, ότι επέζησε από 14 χειρουργικές επεμβάσεις και παραλίγο να πεθάνει σε δωμάτιο έκτακτης ανάγκης το 2019, μετά από διάτρηση του παχέος εντέρου του που δημιουργήθηκε από την υπερβολική χρήση οπιοειδών. Ήταν ένας από τους πέντε ασθενείς που τοποθετήθηκαν σε ένα μηχάνημα ECMO έχοντας μια τελευταία ελπίδα για επιβίωση εκείνο το βράδυ, ο Πέρι ήταν ο μόνος που τα κατάφερε. Ήταν σε κώμα για 14 ημέρες μετά από αυτό το περιστατικό και πέρασε άλλους 5 μήνες στο νοσοκομείο. Ξόδεψε περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να παραμείνει νηφάλιος. Ο Πέρι είχε επίσης παλέψει με τα κιλά του σε όλη την καριέρα του.

«Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», έλεγε ο ίδιος για την πρώτη του εισαγωγή στο νοσοκομείο. «Με έβαλαν σε ένα πράγμα που ονομάζεται μηχάνημα ECMO, το οποίο κάνει όλη την αναπνοή για την καρδιά και τους πνεύμονές. Και αυτή ήταν η τελευταία μου ελπίδα, όλα ή τίποτα. Κανείς δεν επιβιώνει από αυτό».

«Μπορούσα να το χειριστώ, κατά κάποιο τρόπο. Αλλά όταν έφτασα στα 34 μου, είχα πραγματικά μπλέξει σε πολλά προβλήματα. Η 9η σεζόν (στα Φιλαράκια) ήταν η χρονιά που ήμουν πραγματικά νηφάλιος σε όλη τη διάρκεια. Και μαντέψτε ποια σεζόν πήρα υποψηφιότητα για καλύτερος ηθοποιός; Έλεγα: "Αυτό θα έπρεπε να μου λέει κάτι"», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι οι συμπρωταγωνιστές του στη σειρά ήταν εκείνοι που τον στήριξαν και τον βοήθησαν τη δύσκολη περίοδο της ζωής του.