ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2024: Νόλαν vs Λάνθιμος - Tα φαβορί και όλοι οι άλλοι

Νόλαν και Λάνθιμος
Κρίστοφερ Νόλαν και Γιώργος Λάνθιμος, σαρώνουν τις υποψηφιότητες στα φετινά Όσκαρ
AP

Μεγάλος θρίαμβος για τον Γιώργο Λάνθιμο στα φετινά Όσκαρ. Με 11 υποψηφιότητες κοιτάει κατάματα το φαβορί του Κρίστοφερ Νόλαν, Oppenheimer 

Το Oppenheimer και το Poor Things ηγούνται τις υποψηφιότητες για τα 96α Βραβεία Όσκαρ, με τα δύο έργα να κερδίζουν 13 και 11 υποψηφιότητες το καθένα αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένης της Καλύτερης Ταινίας.

Το βιογραφικό δράμα της Universal, Oppenheimer είναι υποψήφιο στις κατηγορίες: Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Κρίστοφερ Νόλαν, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Κίλιαν Μέρφι, Β' Γυναικείου Ρόλου για την Έμιλι Μπλαντ, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., καθώς και Μοντάζ, Κοστουμιών, Μακιγιάζ & Κομμώσεων, Φωτογραφίας, Σκηνογραφίας, Μουσικής και Ήχου.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Poor Things με 11 υποψηφιότητες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας για τον Γιώργο Λάνθιμο, τη δεύτερη στα Όσκαρ για τον Έλληνα σκηνοθέτη, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Έμα Στόουν, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Μαρκ Ράφαλο, Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, καθώς και Μουσικής, Κοστουμιών, Μακιγιάζ & Κομμώσεων, Φωτογραφίας και σκηνογραφίας.

Πιο πίσω, ακολουθεί το Killers of The Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε με 10 υποψηφιότητες: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας για τον Σκορσέζε, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Λίλι Γκλάντστοουν, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φωτογραφίας, Μοντάζ, Σκηνογραφίας, Κοστουμιών, Μουσικής και Τραγουδιού.

Η Barbie που σάρωσε το παγκόσμιο Box Office συγκεντρώνει 8 υποψηφιότητες: Kαλύτερης Ταινίας, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Ράιαν Γκόσλινγκ, Β΄Γυναικείου Ρόλου για την Αμέρικα Φερέρα, Διασκευασμένου Σεναρίου, Σκηνογραφίας, Κοστουμιών, και Τραγουδιού με διπλή παρουσία.

Οι ταινίες που ακολουθούν τα φαβορί είναι οι: «Μαέστρο» με 7 υποψηφιότητες, «Παιδιά του Χειμώνα», «Ζώνη Ενδιαφέροντος», «American Fiction», «Ανατομία μιας Πτώσης» από 5 και 3 υποψηφιότητες για τον «Ναπολέοντα» του Ρίντλεϊ Σκοτ.


Διαβάστε επίσης

Η Λίλι Γκλάντστοουν γράφει ιστορία στα Όσκαρ

Όσκαρ 2024: Με 11 υποψηφιότητες το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Όσκαρ 2024 - Οι υποψηφιότητες: Θρίαμβος για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου