ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέες ταινίες σινεμά: Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ντούα Λίπα έχει γεύση Ελλάδας

Η Ντούα Λίπα σε ρόλο ηθοποιού στο Argylle
Η Ντούα Λίπα σε ρόλο ηθοποιού στο Argylle
Tanweer

Όλες οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά από σήμερα Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου

Ο Φεβρουάριος φέρνει στους ελληνικούς κινηματογράφους τη νέα ταινία του The Witcher Χένρι Κάβιλ, ο οποίος έχει στο πλευρό του την Ντούα Λίπα στον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο και τη... γάτα της Κλόντια Σίφερ! Ο σταρ υποδύεται έναν υπερκατάσκοπο, τον Argylle, ο οποίος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ακόμα και σε μία ελληνική νησιώτικη ταβέρνα πραγματοποιώντας μυστικές αποστολές.

Από τις νέες αφίξεις ξεχωρίζουμε την ταινία Πλάνο 75 (Plan 75) και το animation Το Αγόρι και ο Ερωδιός.

Άργκαϊλ (Argylle)

Οι μεγάλοι κατάσκοποι λένε και μεγάλα ψέματα. Ο Μάθιου Βων επιστρέφει με το Άργκαϊλ, ένα εφυέστατο κατασκοπικό θρίλερ που θα σας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και θα σας κάνει να αμφιβάλετε για την πραγματικότητα.

Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ υποδύεται την Έλι Κόνγουεϊ, τη μοναχική συγγραφέα μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων. Η ιδανική βραδιά για την Έλι περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της, και τον γάτο της, τον Άλφι. Στα βιβλία της Έλι πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Άργκαϊλ και η αποστολή του είναι να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Οι ιστορίες της αρχίζουν να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, καθώς μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε. Έτσι η Έλι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα ήσυχα απογεύματα και τη θαλπωρή του σπιτιού της.

Ο αλλεργικός στις γάτες κατάσκοπος Άιντεν και η Έλι η οποία κουβαλά τον Άλφι στην τσάντα της μάχονται ενάντια στον χρόνο και στους δολοφόνους, καθώς τα όρια μεταξύ του φανταστικού κόσμου της Έλι και του πραγματικού κόσμου θολώνουν.

Το κορυφαίο καστ περιλαμβάνει τον Χένρι Καβίλ (The Witcher), τον Τζον Σίνα (Fast X), τη βραβευμένη με Oscar, Αριάνα ΝτεΜπόουζ (West Side Story), τη βραβευμένη με Grammy ποπ σταρ, Ντούα Λίπα (Barbie), τον βραβευμένο με Emmy και υποψήφιο για Oscar, Μπράιαν Κράνστον (Breaking Bad), τη βραβευμένη με Emmy και βασίλισσα της κωμωδίας, Κάθριν Ο' Χάρα (Schitt’s Creek), τη Σοφία Μπουτέλα (Kingsman: The Secret Service), και τον θρυλικό, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον. Τον Άλφι υποδύεται ένας πραγματικός γάτος, ο Τσιπ. Πρόκειται για τον γάτο του πασίγνωστου μοντέλου Κλόντια Βων (πρώην Σίφερ).

Ύποπτος (Accused)

Από τον σκηνοθέτη της ταινίας Σημείο Βρασμού. Αφού βρίσκεται μπλεγμένος, σε μια κοινωνία με εμμονή για εκδίκηση που τον επιλέγει λανθασμένα κατά λάθος ως τον επόμενο στόχο της, ένας νεαρός άνδρας πρέπει να επιβιώσει τη νύχτα καθώς το διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών φτάνει στην εξώπορτά του.

Πλάνο 75 (Plan 75)

Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου.

Μια υπόκωφα ανατρεπτική και ταυτόχρονα παγερή ματιά σε μια στυγνή μελλοντική κοινωνία, που ξεσκεπάζει την ομορφιά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, πίσω από τη βιτρίνα της φιλαγαθίας.

Με σπάνια διορατικότητα, διεισδυτικότητα και ευαισθησία, η σκηνοθέτρια αναπαριστά μια (διόλου απίθανη) δυστοπία, όπου η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται απάνθρωπα και η ανθρώπινη ζωή δεν νοείται ως τίποτα παραπάνω από ένα εμπόρευμα.

Το Αγόρι και ο Ερωδιός (The Boy and the Heron)

Ένα νεαρό αγόρι, ο Μάχιτο, που του λείπει αφόρητα η νεκρή μητέρα του,
επιχειρεί να διεισδύσει σε έναν κόσμο όπου ζωντανοί και νεκροί μοιάζει να συνυπάρχουν. Σε εκείνον τον κόσμο ο θάνατος τελειώνει και η ζωή βρίσκει μια νέα αρχή. Οδηγός του Μάχιτο σε αυτό το ταξίδι είναι ένα πλάσμα, μισός ερωδιός και μισός άνθρωπος, το οποίο ισορροπεί οριακά στα όρια ψέματος και αλήθειας. Το αγόρι στο νέο κόσμο κάνει ουσιαστικούς φίλους, ξαναβρίσκει τη μητέρα του, και συναντά τον δημιουργό του κόσμου.

Μην Περιμένετε και Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect Too Much from the End of the World)

Ο σπουδαιότερος χρονογράφος της εποχής μας πιο αιχμηρός από ποτέ. Μετά το «Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό» Ράντου Ζούντε συνθέτει μια ακατηγοριοποίητη αστική road movie σάτιρα για την εποχή του gig economy και των social media, σε ένα καθηλωτικό φιλμ-κολάζ ανάμεσα στον παραλογισμό και το αγνό σοκ.

Διαβάστε επίσης

Μάργκοτ Ρόμπι: Σπάει τη σιωπή της για την απουσία της από τα Όσκαρ

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Η Πάτι Σμιθ προτείνει να δούμε το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου