ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο σφυρί ένα από τα «Thriller» σακάκια του Μάικλ Τζάκσον

Μάικλ Τζάκσον
Σε άλλα νέα, η βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον με τίτλο «Michael», έχει ξεκινήσει γυρίσματα
AP

Το θρυλικό τζάκετ του Μάικλ Τζάκσον εκτιμάται ότι θα φτάσει ακόμα και τα 500.00 δολάρια

Ένα από τα αυθεντικά «Thriller» μπουφάν του Μάικλ Τζάκσον από το 1983, βγαίνει στο σφυρί μέσω μιας ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Το κόκκινο σακάκι με τις μαύρες λεπτομέρειες, την κόκκινη φόδρα, και τις ραβδώσεις σε ώμους και γιακά, ήταν αρχικά στην κατοχή του διευθυντή του Τζάκσον, Frank DiLeo, από το 1983 έως το 1989.

Στη συνέχεια πουλήθηκε στον οίκο Sotheby's το 1993 και πλέον είναι διαθέσιμο για αγορά έως τις 12 Απριλίου μέσω του ιστότοπου «Gotta Have Rock and Roll».

Ωστόσο, το τζάκετ βγήκε σε δημοπρασία στο Λος Άντζελες και το 2011, μόλις δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Τζάκσον. Πουλήθηκε στον Τεξανό έμπορο χρυσού Milton Verret προς 1,8 εκατομμύρια δολάρια, ο οποίος είπε ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει το ρούχο με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για νοσοκομεία Παίδων σε όλο τον κόσμο.

Το θρυλικό κόκκινο τζάκετ του Μάικλ Τζάκσον
Το θρυλικό κόκκινο τζάκετ του Μάικλ ΤζάκσονGotta Have Rock and Roll


Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελάχιστη προσφορά για το εμβληματικό αυτό ρούχο του «βασιλιά της ποπ» είναι τα 100.000 δολάρια ενώ η τιμή πώλησης εκτιμάται να φτάσει τα 300.000-500.000 δολάρια.

Ο Μάικλ Τζάκσον φορούσε το συγκεκριμένο κόκκινο σακάκι σε διάφορες προωθητικές ενέργειες όχι όμως και στο μουσικό βίντεο του τραγουδιού «Thriller».

Διαβάστε επίσης

«Michael»: Βρέθηκε η ηθοποιός που θα παίξει την Νταϊάνα Ρoς στην ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Ο «πόλεμος» των Τζάκσον – Αλληλοκατηγορίες και άγριοι καβγάδες για την περιουσία των 2 δισ.

Ο σκηνοθέτης του «Leaving Neverland» τα βάζει με τη νέα ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον