ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Borderline: Το μουσικό φεστιβάλ επιστρέφει στην Στέγη

Borderline: Το μουσικό φεστιβάλ επιστρέφει στην Στέγη

Έλληνες και ξένοι μουσικοί, παράλληλες δράσεις, μείξη τεχνών και ηχητικές εγκαταστάσεις στο κτίριο της Στέγης, συνθέτουν το φεστιβάλ των ορίων του 2014.

Το Borderline, διεθνές φεστιβάλ με κεντρική του ανησυχία τη σύγχρονη μουσική ιδωμένη από ένα παρατηρητήριο εκτός ακαδημίας, στην τέταρτη παρουσία του προσκαλεί σε ένα ανιχνευτικό παιχνίδι με τις μεταβαλλόμενες παραμέτρους αναζητώντας την έκπληξη, το ατελές, το άνοιγμα σε ρήγματα προσωπικής γλώσσας και ερμηνείας.

Οι οριογραμμές του τίτλου παραπέμπουν όχι σε διαχωρισμούς αλλά σε σημεία συνάντησης διαφόρων κόσμων. Οι ετερογενείς παραδόσεις, τα μέσα, οι αντιλήψεις συντίθενται και συγχέονται. Με εύρος που καλύπτει, μεταξύ άλλων, στοιχεία ακουσματικής μουσικής, συνύπαρξη ακουστικών οργάνων με ηλεκτρονικά, καθώς και επανερμηνεία παρελθόντων dance τάσεων, το Borderline κινείται εξερευνητικά και με φαντασία. Στο επίκεντρο το Borderline είναι πάντα η περφόρμανς και η μοναδική κάθε φορά πειραματική στιγμή του αυτοσχεδιασμού, όπως πραγματώνεται μέσα στην τεταμένη σχέση του ήχου και των νέων τρόπων παραγωγής του.

Όπως κάθε χρόνο, παρουσιάζονται εμπνευσμένα και καινοτόμα προγράμματα καλλιτεχνών από πολλά σημεία της Γης. Φέτος, κυκλοφορεί κι έξω από τη Μικρή Σκηνή, με την παράσταση του Ryoji Ikedasuperposition στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης, ενώ φιλοξενεί δράσεις που περιλαμβάνουν επίσης χορό, εγκατάστάσεις, listening session, ομιλίες και εργαστήρια.

Μικρή Σκηνή, Ώρα έναρξης: 21:00

Γενική είσοδος: 18 ευρώ