ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα στην πόλη: Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Σήμερα στην πόλη: Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Η μουσική, αλλά και το θέατρο έχουν σήμερα την τιμητική τους, με ήχους Thievery, Ambient συνθέσεις και νέο κύμα ελληνικής jazz να ενεργοποποιούν τους φίλους της μουσικής προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Παράλληλα το Off Off Athens συνεχίζεται και φέρνει επί σκηνής τις ερωτικές επιστολές του διάσημου συγγραφέα Τζέιμς Τζόυς στη γυναίκα του Νόρα.

Διαβάστε αναλυτικά για τις σημερινές προτάσεις:

ΜΟΥΣΙΚΗ

THIEVERY CORPORATION ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ
Μία από τις κορυφαίες μπάντες του πλανήτη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ένα συγκρότημα ταυτόσημο των sold out συναυλιών. Ο λόγος για το φοβερό δίδυμο των Thievery Corporation, τον Ρομπ Γκάρσα και τον Έρικ Χίλτον, οι οποίοι θα βρεθούν στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 18 στην Θεσσαλονίκη για δύο βραδιές γεμάτες μουσική. Αφορμή στάθηκε το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «Saudade», το οποίο είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής. Opening Acts: Imam Baildi, Boogie Belgique, Penny & The Swingin' Cats. Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:30. Πλατεία Νερού Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου: Λεωφόρος Ποσειδώνος (ανάμεσα στα γήπεδα Tae Kwon Do και Beach Volley). Εισιτήρια -Προπώληση: 25ευρώ (τα 1000 πρώτα εισιτήρια) και 30ευρώ, Ταμείο: 35ευρώ.

THEODORE - "IT IS ΒUT IT'S NOT" ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Για άλλη μια φορά ο Κήπος του Μεγάρου υποδέχεται τους νέους δημιουργούς, που ήδη δείχνουν τη δυναμική τους και έχουν πολλά να πουν. Ο 22χρονος Έλληνας συνθέτης και τραγουδοποιός Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) θα χαρίσει στο κοινό ένα επιβλητικό μουσικό θέαμα που συνδυάζει τον ήχο με το φως, τη μουσική δημιουργία με τις ονειρικές αντιθέσεις φωτός και σκιάς, δίνοντας άλλη διάσταση στο χρόνο. Μουσική ambient αλλά και καταβολές από ροκ και ποπ, με μελωδική γραμμή και φιλοσοφικό στίχο, που αναμιγνύει τους φυσικούς ήχους των οργάνων με τους ηλεκτρονικούς. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 21:00.Εισιτήρια: 9ευρώ.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΖΑΖ - NEW GENERATION / 1
Η ελληνική τζαζ σκηνή βρίσκει τελικά μια «μόνιμη» στέγη στη... Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Μετά το επιτυχημένο Πανόραμα της ελληνικής τζαζ, που τον ερχόμενο Δεκέμβριο διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Στέγη αποφάσισε να δώσει βήμα έκφρασης και στη νέα γενιά των Ελλήνων τζαζιστών, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συμβάλλει στην πληρέστερη δυνατή παρουσίαση της σύγχρονης τζαζ της χώρας μας, σε ετήσια βάση. Για τρεις καλοκαιρινές νύχτες, έξι γκρουπ από τη νέα γενιά της εγχώριας τζαζ σκηνής θα εμφανιστούν σε τρεις ξεχωριστές συναυλίες στην ταράτσα της Στέγης. Στις 21:15. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος, Τηλέφωνο: 2130178000.

ΘΕΑΤΡΟ

OFF OFF ATHENS 6: "ΑΓΙΟΙ ΣΧΕΔΟΝ"
Το «Άγιοι Σχεδόν» αποτελεί το χρονικό ενός έρωτα, βασισμένο στις επιστολές του Τζέημς Τζόυς (1904-1924) στην γυναίκα του Νόρα. Επιστολές που φανερώνουν την ανάγκη να ζήσουμε άνευ όρων κι άνευ ορίων μέσα από τον έρωτα. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Off Off Athens» από την θεατρική Ομάδα Abnormal, σε σκηνοθεσία Πηνελόπης Φλουρή. Παίζουν: Μαρία Αντωνοπούλου, Ειρήνη Ασημακοπούλου, Πηνελόπη Φλουρή. Στις 20:45. Θέατρο Επί Κολωνώ - Κεντρική Σκηνή: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, Τηλέφωνο: 210 5138067. Εισιτήρια: 5ευρώ.

"Η ΤΕΛΕΤΗ" ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΤΕΣΙ ΣΤΟ ΕΝΑΣΤΡΟΝ
Με αφορμή μία κηδεία - «Τελετή» και μέσα από την υπερβολή, τη σάτιρα, το μαύρο χιούμορ και την ανατροπή ο συγγραφέας θίγει στο πρώτο θεατρικό του έργο τον καθωσπρεπισμό, το μικροαστισμό, το είναι και το φαίνεσθαι, τα προσχήματα καθώς και τις επιφανειακές οικογενειακές σχέσεις. Οκτώ γυναίκες, συγγενείς της θανούσας και ο μαιτρ που δεσπόζει της τελετουργίας απασχολούνται με τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας της κηδείας ή μάλλον της τελετής... Αυτό που φαίνεται να τους ενδιαφέρει, όμως, είναι περισσότερο το να γίνει αξιοπρεπής η τελετή για τον κόσμο, παρά για το πένθος τους. Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου. Παίζουν: Τιτίκα Μαρίνου, Ελένη Χονδρογιάννη, Μαίρη Καρφάκη, Μύρια Δημητρόπουλος, Δήμητρα Παστουσέα, Μάνος Κωστής, Γιώργος Στρατηγάκης, Γιώτα Βερούχη, Δώρα Σταθοπούλου και Αλεξάνδρα Μέγα. Στις 21:15. Θέατρο Έναστρον: Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 2108231790.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ "ΣΑΝ Κ' ΕΜΕΝΑ ΚΑΜΩΜΕΝΟΙ"

Οι Εκδόσεις Πατάκη προσκαλούν το κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Παπανικολάου «Σαν κ' εμένα καμωμένοι - Ο ομοφυλόφιλος Καβάφης και η ποιητική της σεξουαλικότητας». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Στάθης Γουργουρής - Καθηγητής Συγκριτικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Columbia, Βασίλης Νούλας - Σκηνοθέτης, Μαρία Τοπάλη - Ποιήτρια και κριτικός, Θεόφιλος Τραμπουλής - Κριτικός τέχνης και μέλος της συντακτικής επιτροπής του Unfollow , Θοδωρής Χιώτης - Φιλόλογος, project manager αρχείο Καβάφη και ο συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη. Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων : Ερμού 134, Τηλέφωνο: 2103252214. Στις 19:30. Είσοδος ελεύθερη.