ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια Ελληνίδα σε μουσικό φεστιβάλ της Νέας Υόρκης

Μια Ελληνίδα σε μουσικό φεστιβάλ της Νέας Υόρκης

Η Ελληνίδα σκηνοθέτης, χορογράφος και χορεύτρια, Μαρία Κατσιπατάκη, διαφήμισε τη χώρα μας συμμετέχοντας στο αμερικανικό καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Rhythm Tap Intensive with Live Music», που πραγματοποιήθηκε στο Valley Cottage της Νέας Υόρκης.

Επικεφαλής του φεστιβάλ είναι η γνωστή χορογράφος Heather Cornell. Το φεστιβάλ και τα σεμινάρια ανάπτυξης του χορού Rhythm Tap είναι από τα δημοφιλέστερα του είδους. Το εργαστήρι της Heather Cornell λειτουργεί εδώ και 24 χρόνια, με διεθνώς αναγνωρισμένες συμμετοχές χορευτών και μουσικών.

Παράλληλα, το φεστιβάλ κρουστών μουσικής και χορού, με το τίτλο «Walk to the Beat», πραγματοποιήθηκε στο Nayak της Νέας Υόρκης, στο οποίο η Heather Cornell είναι συμπαραγωγός. Η Ελληνίδα καλλιτέχνης προσκλήθηκε να συμμετάσχει ως «Wandering Musician» στο τμήμα του φεστιβάλ που περιελάμβανε μικρές μουσικές σκηνές σε διάφορα σημεία της περιοχής.

Όπως ανέφερε, πάντα την ενδιαφέρει να ενώνει «τις αλληλο-συγκρουόμενες πραγματικότητες του κινηματογράφου και της χορογραφίας, της εικόνας και του σώματος» και ουσιαστικά να εστιάζει «το διαδραστικό διάλογο στον κοινό τόπο των δυο τεχνών».

Η κ. Κατσιπατάκη, που κατάγεται από την Κρήτη, προγραμματίζει επίσης να σκηνοθετήσει βίντεο κλιπ του τελευταίου άλμπουμ του μουσικού σχήματος «Point two», με τον Χρήστο Ραφαηλίδη και τον Πέτρο Κλαμπάνη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων