ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αμφίπολη για τις ανακοινώσεις

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Αμφίπολη για τις ανακοινώσεις

Ευχάριστα νέα φαίνεται ότι θα ανακοινώσει η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας στην Αμφίπολη, Κατερίνα Περιστέρι, το μεσημέρι της Τετάρτης (12/11/2014).

Την Κατερίνα Περιστέρη τίμησε για την προσφορά της ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ που πραγματοποιήθηκε συμβολικά στην Αμφίπολη.

Η ίδια, άφησε πάντως να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις.

Σε ερώτηση εάν θα ανακοινωθούν νέα ευρήματα η Αικατερίνη Περιστέρη απάντησε με νόημα ότι «πάντα έχουμε κάτι καλό».

«Έχουμε την τύχη να έχουμε μία καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή. Παρόμοια της δεν υπάρχει. Αυτό και μόνο δίνει χαρά σε όλους μας. Όχι μόνο στους αρχαιολόγους αλλά και τους πολίτες της χώρας μας και της υφηλίου», είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών.

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα αναλάβει την διενέργεια της γεωφυσικής διασκόπησης στον τύμβο της Αμφίπολης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι επιστήμονες θα προχωρήσουν πιθανότατα σε ηλεκτρική τομογραφία προκειμένου να ανακαλύψουν τι κρύβεται κάτω από τους τόνους χώματος στο ταφικό μνημείο και εάν πράγματι υπάρχουν και άλλοι θάλαμοι.

Η δημοσιοποίηση της προόδου των αρχαιολογικών ανασκαφών αναμένεται το μεσημέρι στη 13:00 στο μουσείο της Αμφίπολης, από την επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων