ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσκαρ 2015: Τα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου

Όσκαρ 2015: Τα βραβεία των κριτικών κινηματογράφου

Η κούρσα για τα φετινά βραβεία Όσκαρέχει ξεκινήσει για τα καλά, έπειτα από τη χθεσινή (15/01/2015) ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Μετά τις Χρυσές Σφαίρες, τα φαβορί της μεγάλης βραδιάς του κινηματογράφου φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να ξεχωρίζουν.

Έτσι και οι κριτικοί της 7ης Τέχνης στο Χόλιγουντ, έδωσαν εχθές τα δικά τους βραβεία, δείχνοντας το δρόμο για τα φετινά Όσκαρ.

michael keaton

Τα Critics' Choice Awards επέλεξαν το «Boyhood» ως την Καλύτερη Ταινία για φέτος, ενώ ο Μάικλ Κίτον πήρε το βραβείο Πρώτου Ανδρικού ρόλου για το «Birdman» και η Τζουλιάν Μουρ αυτό της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για το «Still Alice».

Καλύτερος σκηνοθέτης για τους Κριτικούς Κινηματογράφου του Χόλιγουντ ήταν ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, με το «Boyhood».

boyhood-critics-choice

«Όλες αυτές οι ατέλειες που διαθέτει ο κάθε ένας από εμάς φτιάχνουν αυτό που λέμε ζωή. Η ζωή δεν σου δίνει το τέλειο, αλλά σου δίνει την ευκαιρία να νοιάζεσαι για τον άλλο», δήλωσε όταν παρέλαβε το βραβείο.

Το «Birdman», ξεχώρισε φεύγοντας με επτά βραβεία, το «Boyhood» έλαβε τέσσερα ενώ το «Grand Budapest Hotel» τρία.

Το «Lego Movie», για την απουσία του οποίου από τα Όσκαρ ακούστηκαν πολλά, κέρδισε το βραβείο καλύτερου animation.

Η Τζίλιαν Φλιν βραβεύτηκε για το σενάριο του «Gone Girl», ενώ ο Κέβιν Κόστνερ παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο.

Για το δεύτερο γυναικείο ρόλο βραβεύτηκε η Πατρίτσια Αρκέτ επίσης για το «Boyhood» και δεύτερου ανδρικού ρόλου ο Τζέι Κέι Σίμονς για το «Whiplash».

Ήδη λοιπόν τα μεγάλα φαβορί ξεχωρίζουν, ενόψει της 87ης τελετής των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου.

Α. Τ.

Σχετικές ειδήσεις