ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η νονά μου η Αλίκη»: Το νέο μυθιστόρημα των Γ. Μανάλη και Χ. Παπαδόπουλου

«Η νονά μου η Αλίκη»: Το νέο μυθιστόρημα των Γ. Μανάλη και Χ. Παπαδόπουλου

«Μια φορά κι έναν καιρό...» - Κάπως έτσι ξεκινούν όλα τα παραμύθια με τα οποία μεγαλώσαμε!

Πρόκειται για μια όμορφη και ρομαντική ιστορία, που γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα.

Εκείνο που κάνει τόσο ξεχωριστή αυτή την ιστορία είναι η μυθιστορηματική παρουσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ενός προσώπου που ταυτίστηκε με την πιο όμορφη περίοδο της ζωής όλων μας: την εποχή της αθωότητας.

Το φετινό καλοκαίρι συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τότε που «έφυγε» η Αλίκη. Κι όμως, σε όλο αυτό το διάστημα η εικόνα της δεν ξεθώριασε στο ελάχιστο. Αντίθετα, έγινε πιο ισχυρή. Πιο αναγκαία. Γιατί όλα όσα συμβόλιζε η Αλίκη αποδεικνύονται άτρωτα στο χρόνο, αλλά και πολύ πιο απαραίτητα στη σημερινή εποχή. Κι έτσι, είκοσι χρόνια μετά, η Αλίκη «επιστρέφει» μέσα από αυτή την ιστορία. Με τον δικό της τρόπο γίνεται και πάλι αυτό που ήταν πάντα: πρωταγωνίστρια!

Το μυθιστόρημα «Η νονά μου η Αλίκη» είναι μια γοητευτική, αγνή ερωτική ιστορία, εμπνευσμένη από τις πιο όμορφες στιγμές του ελληνικού παλιού κινηματογράφου.

Απευθύνεται στις αλήθειες του καθενός από εμάς, οι οποίες περιμένουν να τις ανακαλύψουμε έστω και μέσα από ένα «παραμύθι». Τρανή απόδειξη άλλωστε είναι η ίδια η Αλίκη. Η Αλίκη, που έζησε μια ζωή σαν παραμύθι. Η Αλίκη, που ήρθε στις ζωές μας για να μας πείσει πως το βασικό υλικό των παραμυθιών είναι η αλήθεια.