ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα κτίρια σε κίνδυνο

Διαγωνισμός φωτογραφίας για τα κτίρια σε κίνδυνο

Διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τα κτίρια που βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ελλάδα διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Monumenta».

Στόχος του διαγωνισμού, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των δέκα χρόνων δράσης της «Monumenta», είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία για κτίρια του 19ου και 20ου αιώνα σε κίνδυνο, να αναδειχθεί το πρόβλημα της φθοράς και απαξίωσης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και να υπογραμμιστεί η ανάγκη προστασίας της.

Ο διαγωνισμός με θέμα «Κτίρια σε κίνδυνο στην Ελλάδα» θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2016. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φωτογραφίσουν κτίρια κάθε χρήσης, αλλοιωμένα, ερειπωμένα που κατοικούνται ή είναι εγκαταλειμμένα, σε πόλεις, οικισμούς ή στην ύπαιθρο, και τα οποία έχουν χτιστεί από το 1830 ως το 1970. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μέχρι πέντε φωτογραφίες ενός κτιρίου (δύο γενικές, δύο με λεπτομέρειες και μία με ελεύθερο θέμα) σε μορφή jpg στην ηλεκτρονική διεύθυνση monumentaphoto@gmail.com

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία και επτά έπαινοι που θα συνοδεύονται με δώρα βιβλία. Όλα τα έργα θα συμπεριληφθούν σε έκδοση με το ίδιο θέμα που θα κυκλοφορήσει από τη «Monumenta» και θα παρουσιαστούν σε φωτογραφική έκθεση.

Ροή Ειδήσεων