ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κ. Καραμπέτη: Ο «Ηρακλής Μαινόμενος» έχει πολλά κοινά με τη σημερινή εποχή

Κ. Καραμπέτη: Ο «Ηρακλής Μαινόμενος» έχει πολλά κοινά με τη σημερινή εποχή
Για τα κοινά στοιχεία της τραγωδίας με τη σημερινή εποχή μιλά στο newsbomb.gr...

Για τα κοινά στοιχεία της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ηρακλής Μαινόμενος» με τη σημερινή εποχή μίλησε στο newsbomb.gr η «Μεγάρα» του έργου Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

«Το έργο εξαίρει τη δύναμη του ανθρώπου, τη δύναμη της φιλίας, όταν χτυπημένος από τη μοίρα, από ότι λέμε τύχη, ανάγκη ή Θεούς, η μόνη σωτηρία είναι οι δυνάμεις που κρύβονται μέσα στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και στη φιλία» σημειώνει η σπουδαία ηθοποιός.

«Είναι ένα μήνυμα που ταιριάζει απόλυτα στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, η χάρη, η ευγνωμοσύνη, είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή», καταλήγει η δημοφιλής καλλιτέχνης.
Οι πρωταγωνιστές της σπουδαίας τραγωδίας πήραν το βασικό σκηνικό της παράστασης, ένα λεωφορείο της δεκαετίας του ’60 και έκαναν το γύρο της Αθήνας διαφημίζοντας το έργο.

Οι παραστάσεις στην Επίδαυρο θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 6 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια το έργο θα παρουσιαστεί σε όλη την Ελλάδα.

Η υπόθεση της τραγωδίας

Ο Ηρακλής επιστρέφει από τον Κάτω Κόσμο, όπου είχε πάει για φέρει τον Κέρβερο, και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον Λύκο, που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα. Θριαμβεύει σκοτώνοντας τον Λύκο, όμως ένθεη μανία, σταλμένη από την Ήρα, τον στρέφει ενάντια στην οικογένειά του. Όταν θα συνειδητοποιήσει ότι, μέσα στην τρέλα του, έχει σκοτώσει τη γυναίκα και τα παιδιά του, ο τραγικός ήρωας θα βυθιστεί στην απελπισία και στην απόγνωση.